عبادت در سیره امام کاظم(ع)، در اجرای مسئولیتهای اجتماعی و سیاسی متبلور است
غالبا تصور بر این است که خط عبادت و بندگی خدا تنها به اقامه نماز و انجام سایر واجبات ختم میشود؛ در حالی که عبادت در سیره امام هفتم شیعیان(ع)، در اجرای مسئولیتهای اجتماعی و سیاسی متبلور است.
به گزارش Alamolhoda.com ، آیتالله علم الهدی در ویژهبرنامه روز شهادت امام موسی کاظم(ع) که امروز با حضور جمعی از زائران و مجاوران در رواق بزرگ امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، عنوان کرد: یکی از ویژگی های امام هفتم(ع) این است که در بین شیعیان به امام عابد مشهور هستند.
وی عنوان کرد: غالبا تصور بر این است که خط عبادت و بندگی خدا تنها به اقامه نماز و انجام سایر واجبات ختم میشود؛ در حالی که عبادت در سیره امام هفتم شیعیان(ع)، در اجرای مسئولیتهای اجتماعی و سیاسی متبلور است.
وی بیان کرد: شباهتی بین حضرت یوسف و امام هفتم(ع) وجود دارد. حضرت یوسف 12 سال در زندان گرفتار بودند و در بین ائمه(ع) وجود مقدس موسیبنجعفر(ع) 14 یا 7 سال زندانی بودند که مقایسه این دو زندانی و علت زندانی شدن این بزرگواران و همچنین برخورد و عکسالعملی که داشتند، بسیار قابل توجه است.
آیتالله علم الهدی ادامه داد: زنان مصر، یوسف را محاصره کردند تا او را راضی کنند تن به خواستههای نفسانیشان دهد و زلیخا تهدید کرد در صورت تمرد و سرپیچی یوسف را زندانی میکند. علت دخالت زنان مصر این بود که با قبول درخواست زلیخا از سوی یوسف، فحشا و بیبند وباری را در مصر حاکم کنند و میدان هوسرانی و بیبند و باری برای آنان باز شود؛ زیرا اجرای منویات استکباری در جامعهای که پایبند به ارزشهای اخلاقی نباشد سادهتر انجام میشود.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: آنان اصرار داشتند یوسف را تطمیع کنند، اما وقتی ناامید شدند. باب تهدید را بر یوسف گشودند اما یوسف صدیق خودش را به خدا سپرد و در مقابل این تهدیدها عکسالعمل نشان داد و گفت: «خدایا زندان، غل و زنجیر، درد و رنج و گرسنگی در زندان برای من محبوبتر از زنان مصری است».
وی افزود: خداوند متعال نیز دعای یوسف را مستجاب کرد و مکر زنان مصر را به خودشان برگرداند. یوسف مدت 12 سال در زندان و زیر شکنجه قرار گرفت تمام شکنجهها و آزار و اذیت ها را تحمل کرد اما تسلیم خواستههای زنان مصر نشد؛ این پیروزی برای آن حضرت بود.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: همین مسئله در مورد امام موسی بن جعفر (ع) رخ داد. با روی کار آمدن خلافت بنی عباس متوجه شدند که قدرت و مظلومیت ائمه اطهار(ع) برای مردم جا افتاده است از این رو در صدد براندازی این مظلومیت شدند.
وی اضافه کرد: هارون با توطئهها و نقشههای گوناگون موفق نشد امام هفتم(ع) را تسلیم خواستههای خود کند از این رو تصمیم به زندانی کردن امام گرفت. امام در زندان فرمودند: «خدایا همیشه از تو میخواستم به من فراغتی برای عبادت دهی. این سیاه چال را خانه عشق و عبادت برای من قرار دادی. از تو سپاسگزارم». وجود مقدس امام به نقطه کمال خود رسید و در زندان به شهادت رسید.