۱۴۰۳ شنبه ۰۳ آذر

امروز "جریان تحجر" در نظام جمهوری اسلامی مضرتر از "وهابیت" است

در جامعه ما بسیاری از افراد قرآن‌خوان، قرآن‌دان و قرآن‌شناس داریم اما در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی سکولار محض هستند و دین را وارد عرصه‌های اجتماعی و سیاسی نمی‌کنند، در واقع اینها عناصر متحجر جدای از دین به شمار می‌روند

سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کارکنان فنی و حرفه‌ای

آیت‌الله علم‌الهدی ظهر امروز در سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کارکنان فنی و حرفه‌ای در مشهد با بیان اینکه عقل و بینش نقش دیدن و چشم را دارد اما موتور محرک رفتار انسان احساسات وی است، ابراز کرد: با وجود اینکه احساسات نقش فعالی در حوزه رفتار دارد، بخشی از جریان رفتاری به خاطر دخالت و نقش‌آفرینی احساسات، جدی بودن خود را از دست می‌دهد. آنجایی که عقلانیت احساسات را در سیطره خود قرار می‌دهد، کار به صورت جدی انجام می‌شود اما در برابر قدرت احساس، عقلانیت جایگاهی ندارد و زمانی که احساس فوران کند، عقل دیگر به گِرد آن نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه آن قسمتی از احساسات که در رفتار ما دخالت می‌کند، بدون رهنمود عقلانیت صورت جدی ندارد، بیان کرد: آنچه از آیه 9 سوره اسراء «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ ....، قطعا این قرآن به [آیینى] که خود پایدارتر است راه مى‏نماید» می‌توان برداشت کرد، این است که انسان‌های قرآنی که آیات الهی همواره در مسیر رهنمود آن‌ها قرار گرفته نه تنها احساسات آن‌ها را کنترل می‌کند بلکه آن‌ها در یک مسیر ارزشی عقلانی قرار می‌دهد و در واقعی بودن حرکت انسان نقش فوق‌العاده‌ای دارد.

امام جمعه ی مشهد افزود: انسان‌های قرآنی در حرکاتشان اعمال عبث و بی ارزش کمتر صورت می‌گیرد، زیرا قرآن به صورت یک واقعیت قطعی در حوزه احساس آن‌ها حضور دارد لذا احساس اگر تحت تأثیر قرآن قرار بگیرد، هیچگاه گرایش‌های نفسانی در آن‌ نفوذ ندارد و انسان قرآنی در مدیریت کیفی و کمی موفق‌تر خواهد بود.

آیت‌الله علم‌الهدی در ادامه با اشاره به اینکه حوزه گرایش‌ها و دلخواه‌های انسان قرآنی یک حوزه مبهم و تاریک نیست بلکه حوزه‌ای روشن است، عنوان کرد: انسان قرآنی گرایش اجتماعی و سیاسی‌اش هم منحرف کننده نیست و نورانیت قرآن در آن اثر می‌گذارد به گونه‌ای که قرآن‌شناس‌ها هم خط و ربط اجتماعی سیاسی‌شان انحراف ندارد و کمتر دچار انحراف می‌شوند.

این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه نمی‌گویم قرآن‌دانی و قرآن‌شناسی عصمت می‌آورد، گفت: عده‌ای از این افراد در طول تاریخ دچار انحراف شده و قاتل امیرمؤمنان نیز قاری قرآن بود اما اگر انسان در عین قرآن‌دانی و قرآن‌شناسی در این رهنمود نورانی تعمیق داشته باشد، از کج‌روی‌ها مصون می‌ماند لذا توجه داشت که انگیزه‌ در این خصوص مهم است که با چه انگیزه‌ای به سراغ قرآن می‌رویم و این فعالیت را انتخاب می‌کنیم.

وی اضافه کرد: اگر انگیزه معنوی و الهی نباشد و با توجه به نقش غیرخدایی، این قرآن‌دانی اثر مثبت ندارد و گمراه کننده خواهد بود، چرا که این قرآن‌شناس به هیچ وجه گرایشی به عنوان دین نخواهد داشت و به خاطر غرور و نبود انگیزه اخلاص، زمینه گمراهی او فراهم خواهد شد.

آیت الله علم الهدی با بیان اینکه در صورت انحراف در قرآن‌خوانی و قرآن دانی، ضلالت انسان به وجود می‌آید، یادآور شد: دلیل اینکه قرآن‌خوانی و قرآن‌دانی به تنهایی کفایت نمی‌کند این است که پیامبراکرم(ص) در حدیث ثقلین فرموده‌اند: «دو چیز گرانبها میان شما به یادگار می‌گذارم، کتاب خدا و عترتم که این دو از هم جدا نمی‌شوند».

وی ادامه داد: قرآن ماده هدایت است که عمل هدایت با عترت انجام می‌شود و قرآن منهای عترت موجب کجروی می‌شود، بنابراین قرآن‌دانی که به عترت توجه ندارد و جریان عترت را متوجه نیست، این امر باعث انحراف او می‌شود زیرا قرآن ماده هدایت است اما هادی نیست.

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به اینکه نباید وابستگی عترت را از دست داد، تشریح کرد: وابستگی عترت تنها دوست داشتن ائمه اطهار(ع) نیست، همانگونه که امام صادق(ع) می‌فرمایند: «شما کسی را پیدا نمی‌کنید که بگوید من اهل بیت پیامبر(ص) و شخص پیامبر(ص) را دشمن می‌دارم» و در تفسیر این روایت باید دانست که سرسخت‌ترین دشمنان اهل‌بیت(ع) هم محبت آنان را در سینه داشته‌اند اما به صرف حرکت‌های احساسی و عاطفی کسی نمی‌تواند وابسته به اهل‌بیت(ع) باشد.

وی ادامه داد: در خط عترت و تبار عترت قرار گرفتن نه تنها در مسائل و دستورات اخلاقی است بلکه عمدتاً در حوزه اجتماعی و سیاسی انسان‌ها نیز مطرح می‌شود، شاید یک عنصر سکولار جدا از عترت به فرض حافظ قرآن باشد و برای اهل بیت(ع) هم اشک بریزد اما او متصل به هدایت نیست.

این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در عرصه اسلام جریان تحجر خطرناک‌تر از جریان وهابیت است، گفت: آدم‌های قرآنی برندی دارند که انسان‌ها را به خود جذب می‌کنند و اگر بنا باشد انسانی که قرآن‌دان است، دین را وارد زندگی اجتماعی و سیاسی خود نکند او عبدالله‌ابن عمر زمان است ولو در لباس روحانیت باشد.

وی گفت: در جامعه ما بسیاری از افراد قرآن‌خوان، قرآن‌دان و قرآن‌شناس داریم اما در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی سکولار محض هستند و دین را وارد عرصه‌های اجتماعی و سیاسی نمی‌کنند، در واقع اینها عناصر متحجر جدای از دین به شمار می‌روند.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی