سالروز شهادت امام سجاد(ع) ، تفکر یزیدی
کسانی که عملکرد امام سجاد (ع) را جدایی از سیاست میدانند همانند درباریهای یزید فکر میکنند.
امروز متاسفانه برخی عزاداری برای ائمه معصوم و اهل بیت (ع) را مربوط به 1400 سال قبل میدانند و ولایتمداری را در زندگی آسوده و خواندن نماز و روزه گرفتن خلاصه کرده و میگویند سیاست به ما ربطی ندارد و در حقیقت این جریان منتسب به عبدالله عمر است. کسانی که عملکرد امام سجاد (ع) را جدایی از سیاست میدانند همانند درباریهای یزید فکر میکنند.
سالروز شهادت امام سجاد(ع) ، مسجد العلی
آیتالله علمالهدی ظهر امروز در سالروز شهادت امام سجاد(ع) در مسجد العلی اظهار کردند: امروز متاسفانه برخی از جریانهای سیاسی داخل و خارج از کشور سعی دارند موجی را در جامعه ایجاد کنند تا به مردم نشان دهند که زندگی آنها در آرامش قرار ندارد، به همین دلیل برای اینکه معیشت آنها تامین و مشکلات اقتصادیشان حل شود باید به حاکمان قدرتطلب و زورگو تن دهند.
ایشان در ادامه افزودند: تسلط قلدران قدارهکش بر مردم، امنیت و آسایش را به دنبال ندارد و جریانهای سیاسی که چنین مسئلهای را تبلیغ میکنند خواسته یا ناخواسته در جبهه دشمن قرار گرفتهاند. نقطه اشکال و ضعف در جامعه شیعه عدم معرفتشناسی نسبت به سیره اهل بیت (ع) است و این نبود معرفتشناسی نسبت به ائمه معصوم (ع) فرصت را برای عناصر ضد اسلام و ضد دین فراهم کرده که سیره اهل بیت (ع) را تحریف کرده و برخلاف واقعیت اصیل آن در برابر بینش انسانها نمایش داده شود.
آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه تصویری که از وجود اقدس امام سجاد (ع) و سیره ایشان در بین شیعیان معروف است؛ در بسیاری از بینشها و دیدگاههای سیاسی افراد هم اثرگذار بوده است؛ افزودند: تصویر امام سجاد(ع) در زندگانی آن حضرت به عنوان یک امام ستمدیده دارای روحیه شکست نشان داده شده که 40 سال بستر زندگی خود را به خاطر شکست روحی در جریان عاشورا و کربلا از دست داده و از سیاست جدا شده است.
ایشان یادآور شدند: برخلاف سخنان مطرح شده تمام سیاستسازی کربلا و عاشورا در تداوم نهضت امام حسین (ع) معلول اهتمام و فعالیت امام سجاد (ع) بوده است. اگر بخواهیم سیره سیاسی این امام بزرگوار را تحلیل کنیم سنگینترین سیره سیاسی را امام سجاد (ع) داشتهاند و این نیاز به جریانشناسی دارد.
آیتالله علمالهدی امام سجاد را رهبر سوم عاشورا خواند و افزودند: عاشورا سه رهبر داشته؛ یکی رهبر زمینهساز، دوم رهبر عملیاتی و سوم رهبری نهادینهساز،که متاسفانه نقش امام سجاد (ع) در این زمینه تحریف شده و از ایشان شخصیتی منزوی و به دور از سیاست را تصویرسازی کردهاند در حالی که این امام بزرگوار در شکلگیری انقلاب و توسعه بینش سیاسی و دینی مردم نقش فراوانی ایفا کردهاند.
ایشان در ادامه بیان داشتند: بزرگترین مشکل برای حکومتها جریان موالی بود که این جریان را امام سجاد (ع) ایجاد کردند حال آنکه برخی افراد جریان و عملکرد عبدالله عمر را به این امام نسبت میدهند و میگویند امام سجاد (ع) بعد از واقعه عاشورا گوشهنشین شد و از سیاست دوری کرد.
آیتالله علمالهدی خاطرنشان کردند: برخلاف آنچه که گفته میشود این عبدالله عمر بود که از سیاست دور بود و میخواست زندگی بی دردسری را در پیش بگیرد و این فرد اسلام را تنها به نماز و روزه و انجام دادن محرمات میدانست. امروز متاسفانه برخی عزاداری برای ائمه معصوم و اهل بیت (ع) را مربوط به 1400 سال قبل میدانند و ولایتمداری را در زندگی آسوده و خواندن نماز و روزه گرفتن خلاصه کرده و میگویند سیاست به ما ربطی ندارد و در حقیقت این جریان منتسب به عبدالله عمر است. کسانی که عملکرد امام سجاد (ع) را جدایی از سیاست میدانند همانند درباریهای یزید فکر میکنند.
ایشان با اعلام اینکه امام زینالعابدین (ع) میخواست مردم را در برابر جریانات دینی بیدار کند، بیان داشتند: بعد از جریان امام سجاد (ع) و عبدالله عمر جریان عبدالله زبیر هم وجود داشت و این جریان به دنبال قدرتطلبی و به چنگ آوردن منصب بود همان طور که در جامعه امروز هم برخی همانند امام سجاد (ع) برای ارتقای بینش دینی و سیاسی و برخی همانند عبدالله عمر برای دوری از سیاست و راحتطلبی و عدهای دیگر نیز همچون عبدالله زبیر برای قدرت طلبی در صحنه نظام حضور دارند.
آیتالله علمالهدی یادآور شدند: جامعه ما برای رسیدن به سعادت باید پیرو جریان امام چهارم باشد البته باید تحریفهایی که نسبت به سیره و زندگی ایشان صورت گرفته از بین برود و از طرف دیگر راهبرد زندگی ما باید از اهل بیت (ع) گرفته شود. فردی که پیرو امام سجاد (ع) است به قدرتطلبی و افزایش ثروت فکر نمیکند زیرا اگر به دنبال اسلام مرفه بگردیم به جایی نخواهیم رسید.