دیدار با مدرسین، مربیان، اساتید و مسئولین قرآنی
بزرگترین توفیق، توفیق انسانسازی در مسیر اسلام است
با توجه به رسالتی که شما در جهت آموزش و تربیت معلم قرآنی به عهده گرفتهاید، در ظاهر اهمیتی ندارد. با توجه به وزنی که قرآن دارد و اهمیتی که خود قرآن حائز است، فعالیتهای قرآنی نیز به همان اندازه نیز سنگین و ثقیل است، هم به معنای گرانبها و ارزشمند بودن و هم به معنای رسالت قطعی و خداپسندانه است.
دیدار با اساتید و مسئولین قرآنی
آیتالله علمالهدی در دیدار با مدرسین، مربیان، اساتید و مسئولین قرآنی طی بیاناتی با اشاره به اینکه بزرگترین توفیق، توفیق انسانسازی در مسیر اسلام است،بیان داشتند: با توجه به رسالتی که شما در جهت آموزش و تربیت معلم قرآنی به عهده گرفتهاید، در ظاهر اهمیتی ندارد. با توجه به وزنی که قرآن دارد و اهمیتی که خود قرآن حائز است، فعالیتهای قرآنی نیز به همان اندازه نیز سنگین و ثقیل است، هم به معنای گرانبها و ارزشمند بودن و هم به معنای رسالت قطعی و خداپسندانه است.
ایشان، تربیت مدرسان قرآنی را بسیار ارزشمند و سنگین عنوان کرده و بیان کردند: در مسائل قرآنی دو بحث فکری و علمی همچنین بحث هنری مطرح است و باید هردو را مورد توجه قرار داد زیرا نمیتوان نسبت به قرآن دید یکبعدی داشت. جایگاه نقش هنری قرآن نسبت به جایگاه علمی آن وی بابیان اینکه نمیتوان گفت باید تنها در حوزه تحلیل، تفسیر و جریانهای سازنده و آموزنده قرآن اقدام شود، در عرصه قرآن و توسعه آن اگر هنر نقشی مقدم بر فکر و علم نداشته باشد که دارد، نمیتوان نقش کمتری برای آن متصور بود.
آیت الله علم الهدی ابراز داشتند: پیامبر اکرم(ص) که خود، قرآن را ترویج میکردند ابتدا از اجرای برنامه و جریانهای هنری قرآن همچون تلاوت قرآن، تبلیغ را آغاز کردند؛ اگر آن جاذبه هنری در کلام وحی نبود، قرآن چنین موقعیتی را بهعنوان یک معجزه عظیم که سبب گرایش یکمشت انسان جاهلیت عرب به اسلام شده است را به دست نمیآورد.
ایشان تلاوت را هنر منحصربهفرد قرآن عنوان کرد و بیان داشتند: هنری که بهطور خاص و منحصراً میتواند در مسیر توسعه، ترویج و جذب به قرآن استفاده شود، هنر تلاوت قرآن است و این هنر منحصربهفرد قرآنی در بین هنرهای جهان نمونه ندارد بهنحویکه هیچ هنری همچون تلاوت قرآن قدرت جاذبه ندارد. هیچ موسیقی و آهنگ را در جهان نمیبینیم که از 1400 سال پیش وجود داشته باشد و امروز نیز به همان اندازه مورد توجه و زیبا باشد؛ در عالم بینالملل هیچ نمونهای در دنیا دیده نمیشود که همچون جهان اسلام جریان هنری داشته باشد.
آیتالله علمالهدی خاطرنشان کردند: اینکه ما در مسابقات حضور پیدا میکنیم و مقام به دست میآوریم دلیل بر این نیست که ما پاسخگوی تمام نیازهای خود در این عرصه هستیم؛ امروز ما نیاز داریم گسترش قرائت قرآن در بین جوانان هستیم.
ایشان با طرح این سؤال که آیا به نسبت استعداد قرائت قرآن نزد جوانان، به همین اندازه نیز قاری داریم یا نه، افزودند: شاید استعداد قرائت قرآن از نظر لحن، صوت و کیفیت اجرا در بین صدها هزار جمعیت متدین داشتهایم که اگر بر مبنای این استعداد حرکت میکردیم، امروز یکمیلیون قاری قرآن تربیتکرده بودیم که صد هزار نفر آنان قاری ممتاز بودند. وی افزود: اگر بخواهیم معارف اهلبیت(ع) را در دنیا توسعه دهیم، راهی جز نفوذ در دل مسلمانان برای آشنایی آنان با معارف نداریم؛ اگر تعداد قاریان ما امروز به یکمیلیون نفر میرسید میتوانستیم تمام یک میلیارد مسلمان را پوشش دهیم.
آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه تربیت قاری قرآن بهمراتب از تربیت مفسر قرآن آسانتر است، عنوان داشتند: عناصر هالیوودی به مدارس و مهدکودک میروند و بهتناسب خصوصیات دختران، آنان را برای هنرپیشگی در 15 سال آینده انتخاب کرده و برای این امر سرمایهگذاری میکنند و با استفاده از این برنامهها بخش زیادی از هژمونی خود را از طریق هالیوود به فرهنگهای دیگر وارد میکند.
ایشان بابیان اینکه از هر مسیری که کفر وارد میشود، باید اسلام را هم وارد کنیم، بیان داشتند: شما نیز باید با برنامهریزیهای بلندمدت وارد همین مهدکودکها شوید، کودکان مستعد را شناسایی و سرمایهگذاری کنید تا قاریان ممتازی تربیت کنید. تدبر در قرآن سبب افزایش معلومات دینی مردم میشود.
آیتالله علمالهدی با اشاره به توجه بیشتر گذشتگان به خواندن قرآن در حالات مختلف، اظهار داشتند: امروز نیز اگر تدبر در قرآن را در کنار قرآنخوانی بهعنوان یک معروف و اصل مطرح کنیم، بهطور خودجوش معلومات دینی مردم گسترش پیدا خواهد کرد.