ادامه ی تفسیر سوره مبارکه ی فیل
امام واقعا یک هدیه الهی، نخبه آسمانی و معجزه خدایی بود. امام عبد صالح خدا بود
امام واقعا یک هدیه الهی، نخبه آسمانی و معجزه خدایی بود. امام عبد صالح خدا بود. یعنی آدمی بود که غیرخدا هیچ چیز جلویش نبود. یکی از شاگردان امام میگفت من ۱۵ سال با امام بودم و روزی از ایشان اینطور شنیدم که فرمودند والله تا به امروز از هیچ چیز نترسیدهام. آن روز امام ۶۴ سال سن داشتند.
ادامه ی تفسیر سوره ی فیل، مهدیه ی مشهد
آیتالله علمالهدی ظهر امروز در جلسه تفسیر سوره فیل از سلسله جلسات تفسیر قرآن کریم که در مهدیه مشهد مقدس اظهار کردند: قرآن کتاب هدایت است و عمده نقش آن در هدایت ارائه راهبرد است؛ گاهی هدایت برای شخص تعریف میشود و گاهی یک مسیر هدایت مشخص میشود تا همه بتوانند از آن استفاده کنند. هدایت قرآن از نوع هدایت راهبردی است، یعنی برای یک قوم و آدم خاص نیست در کنار اینکه آیات به فراخور اتفاقات مختلف نازل شده اما همواره هدایت راهبردی وجود دارد.
ایشان در تفسیر لغوی آیه ۲ سوره مبارکه فیل افزودند: خداوند در این آیه یک اصل کلی را برای ما ثابت میکند که مجموعه نقشهها و برنامههای استکباری در جنگ با خدا محکوم به شکست است؛ در اینجا محور بحث دو واژه است کید و تزلیل. اینکه قرآن چرا از تصمیم ابرهه برای تخریب کعبه یا کشتار مردم مکه با عنوان کید استفاده کرده است چون اصل هدف ابرهه و فرمانده وی نجاشی این بود که قصد داشت در برابر امپراطوری ایران و روم امپراطور قدرتمند دیگری تشکیل دهد و از آنجا که به این نتیجه رسیده بود که برخلاف ایران و روم که با زور و لشکرکشی به گسترش قلمرو پرداختند آنها چنین توانی ندارند تصمیم گرفت که در ملتها نفوذ کند و قدرتشان را توسعه دهد و اینگونه امپراطوری تشکیل دهد.
آیتالله علمالهدی تصریح کردند: سیاست وی پس از تصرف یمن این بود که دین جداگانهای پایهگذاری کند و با جذب مردم به آن دین با توسعه یک اندیشه امپراطوریاش را تشکیل دهد. روش نجاشی و ابرهه هنوز هم توسط مستکبران عالم انجام میشود. آمریکا در جریان انقلاب اسلامی موقعیت استراتژیک ایران را از دست داد و تصورش از این حرکت یک انقلاب نبود، آنها فکر میکردند که عمر حکومت پهلوی به سر آمده و مورد بغض و نفرت مردم واقع شده و نفوذ سیاسی هم ندارد پس باید جریان دیگری جایگزین آن شود و اینطور حساب کردند که این هم یک کودتاست.
ایشان عنوان کردند: اما آنها امام را و قدرت دین را کم دیدند نه تنها آنها که جریانهای داخلی را هم کم دیدند لذا اول به انقلاب میدان دادند اما بعد از رشد انقلاب به مقابله با آن پرداختند، آنها شناختشان این بود که پس از ساقط شدن رژیم پهلوی با استفاده از نفوذ دینی روحانیت میتوانند سیستم جدیدی را بنا کنند و روحانیت را فقط اهل نماز و منبر و روضه میپنداشتند.
آیت الله علم الهدی با اشاره به مجاهدتهای امام در راه پیروزی انقلاب اسلامی افزودند: امام واقعا یک هدیه الهی، نخبه آسمانی و معجزه خدایی بود. امام عبد صالح خدا بود. یعنی آدمی بود که غیرخدا هیچ چیز جلویش نبود. یکی از شاگردان امام میگفت من ۱۵ سال با امام بودم و روزی از ایشان اینطور شنیدم که فرمودند والله تا به امروز از هیچ چیز نترسیدهام. آن روز امام ۶۴ سال سن داشتند.
ایشان با بیان نقش روحانیت در پیروزی انقلاب اسلامی به ذکر خاطرهای از آیتالله مهدوی کنی پرداخته و افزودند: آیتالله مهدوی کنی مردی است به تمام معنا مقدس و بنده طی ۲۵ سالی که با ایشان کار کردم و یک عمل ناشایست و مکروه از ایشان ندیدم. آیت الله مهدوی کنی تعریف میکرد در جلسه شورای انقلاب که مهندس بازرگان خطاب به علما گفت شما به سیاست چه کار دارید شما بروید در مسجد که دین مردم در خطر است، مملکت را ما اداره میکنیم من همانجا به ایشان گفتم آقای بازرگان خاطرتان است که آیتالله طالقانی در مسجد هدایت خیابان جمهوری اسلامی علما را جمع کرد و شما برای علما سخنرانی کردید و گفتید اسلام اقتصاد دارد و سیاست دارد و شما باید قیام کنید و در کشور اقتصاد و سیاست اقتصادی را پیاده کنید ،حالا که انقلاب شده روحانیت به مسجد برود و مملکت را شما اداره کنید.
آیتالله علمالهدی عنوان کردند: با اشاره به اینکه قدرت نظامی جمهوری اسلامی امروز بر هیچ کس پوشیده نیست، امروز استکبار جهانی به این نتیجه رسیده است که باید با توسعه اندیشه و مذهب و فرهنگ خود به مبارزه بپردازد وگرنه از نظر قدرت قطعا شکست خورده است.
ایشان با اشاره به اینکه خداوند کید دشمنانش را در تزلیل قرار میدهد اظهار کردند: به عنوان مثال در حمله آمریکا به عراق صدام ملعون به هلاکت رسید که آخرین نقشه وی وهابی کردن بعثیها بود و این موضوع اخیرا در جریانات اخیر عراق مشخص شد. امروز میبینیم که نتیجه حمله آمریکا به عراق نفوذ اقتصادی و سیاسی ایران است در این کشور رقم خورده است.
آیت الله علم الهدی خاطر نشان کردند: غربیها میخواستند با نیرنگ و فریب در جریان مذاکرات هستهای وین از نفوذ امروز ایران در عراق استفاده کنند و به تسلط مجدد در عراق برگردند که با حکمت مقام معظم رهبری و هوشمندی تیم مذاکرهکننده هستهای و تیم ارشد مذاکرهکننده به نتیجه نرسیدند.