۱۴۰۳ جمعه ۰۲ آذر

خطبه ی دوم: شبکه های اجتماعی باید کنترل شود

جمعه, ۹ خرداد ۱۳۹۳، ۰۳:۱۸ ب.ظ

منبر شعار پیغمبر اکرم بود و تا روز ظهور امام زمان هست

شما روزی شبکه اجتماعی را می‌توانید آزاد بگذارید که خودتان در مقابلش برنامه داشته باشید، خودتان مدیریت سلبی نسبت به این شبکه بتوانید اجرا کنید، بتوانید دقیقاً از جریان‌های ارتباط مفید این شبکه استفاده کنید و جریان‌های مضر و زیان‌بار و مهاجم با دین را در این شبکه از بین برید

خطبه ی دوم نمازجمعه ، حرم امام رضا (علیه السلام)

خطبه دوم

دریافت

 

بخش عربی خطبه ی دوم

دریافت

آیت الله علم الهدی ظهر امروز در خطبه دوم نماز عبادی سیاسی جمعه نهم خرداد ماه به قرارگیری روز جمعه بین دو عید، گفتند: این روز جمعه بین دو عید قرارگرفته است، عید مبعث رسول اکرم (صلی‌الله علی واله وصلم) و میلاد مسعود سالار شهیدان، ابی‌عبدالله الحسین (علیه‌السلام) یعنی هردو خود پیغمبر است چون پیغمبر فرمودند «حسین منی و انا من حسین»؛ روز مبعث علت محدثه اسلام و سوم شعبان سالروز پیدایش علت مبقیه اسلام است.

مبعث پیغمبر با ابقای  سیدالشهدا جهانی و نهادینه شد و اگر امام حسین (علیه‌السلام) نبود و پیغمبر حسین را نداشت، اسلام را هم نداشت، نهادینه شدن دین را هم نداشت، علت محییه بعثت پیغمبر و اصالت پیغمبر، وجود اقدس حضرت سیدالشهدا شد، چرا؟ به خاطر دفاع امام حسین و با خاطر پاسداری امام حسین از انقلاب پیغمبر در مقابل تهاجم دشمن.

 

ایشان افزودند: خدا در سوره مبارکه انعام آیه 112 و 113 نکته‌ای را مشخص می‌کند، گاهی از اوقات تأمل در بعضی از نکات قرآنی، که گویی تصویر می‌کند این آیه قرآن برای امروز ما نازل‌شده است، می‌فرماید :« کَذَلِکَ جَعَلْنَا لِکُلِّ نَبِیٍّ عَدُوًّا شَیَاطِینَ الإِنسِ وَالْجِنِّ یُوحِی بَعْضُهُمْ إِلَى بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُورًا وَلَوْ شَاء رَبُّکَ مَا فَعَلُوهُ فَذَرْهُمْ وَمَا یَفْتَرُونَ» ای پیغمبر، ما قراردادیم برای هر پیغمبری دشمنی از شیاطین جن و انس؛این‌که خداوند می‌گوید «ما قراردادیم» به چه معناست بحث تفسیری مفصلی دارد که مفسرین شیعه در مورد «جعلنا و جعل عدو» بحث کرده‌اند.

در این آیه دو نکته است، اول این‌که می‌گوید پیغمبر دشمن دارد، این‌که مسلم است، هر پیغمبری دشمن دارد و پیغمبر ما هم دشمن دارد و دشمن پیغمبر هم مال یک‌زمان نیست، مال یک‌وقت و فصل نیست، محدود نکرده قرآن، نکته دوم این‌که این شیاطین جن و انسی که دشمن پیغمبرند، «یُوحِی بَعْضُهُمْ إِلَى بَعْضٍ» در مورد این آیه مفسرین گفته‌اند دو احتمال وجود دارد، یکی که شیاطین جن به شیاطین انس به انسان‌های شیطان وحی کنند، راه‌نشان دهند، توطئه را به آنان یاد دهند و یک احتمال دیگر هم این است که خود شیاطین انس، بعضی‌ها به بعضی دیگر در عداوت با پیغمبر چیزی یاد بدهند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که ارتباط بین دشمنان پیغمبر، ابزار عدوات آنان است، تصریح کردند: درهرحال، جریان ارتباطی بین دشمنان پیغمبر که شیاطین جن و انس هستند، این جریان ارتباطی ابزار اجرای عداوت و دشمنی با پیغمبر است. این جریان‌های ارتباطی ابزار عداوت و دشمنی با پیغمبر است، نکته سومی که در آیه است، این است که می‌فرماید « وَلَوْ شَاء رَبُّکَ مَا فَعَلُوهُ» اگر خدا بخواهد این‌ها نمی‌توانند دشمنی کنند، مفسرین گفتند اگر دشمنی دشمن‌ها به مشیت خداست، گفته‌اند که این‌چنین نیست، یعنی این‌ها با همه قدرت و توانی که دارند از تحت قدرت خدا خارج نیستند، این‌ها محکوم قدرت خدا هستند، « فَذَرْهُمْ وَمَا یَفْتَرُونَ» هر کاری می‌خواهند انجام دهند، این‌ها در مقابل خدا کاره‌ای نیستند و در مقابل خدا کاری از آنان بر‌نمی‌آید.

در آیه 113 می‌فرماید: « وَلِتَصْغَى إِلَیْهِ أَفْئِدَةُ الَّذِینَ لاَ یُؤْمِنُونَ بِالآخِرَةِ وَلِیَرْضَوْهُ وَلِیَقْتَرِفُواْ مَا هُم مُّقْتَرِفُونَ» آن‌که مشکل ایجاد می‌کند اینجاست که دل‌های آدم‌های بی‌ایمان متوجه این دشمنان پیغمبر است، یعنی این پیاده‌نظام دشمنان پیغمبر افراد بی‌ایمان‌اند و با آن جریان ارتباطی «یُوحِی بَعْضُهُمْ إِلَى بَعْضٍ» شروع می کنند افراد بی‌ایمان را استخدام کردن و به سربازی گرفتن برای این‌که دل‌های افراد غیر مؤمن وقتی گوش به حرف دشمنان داد و گوش به حرف وحی بعضی به بعضی داد، در مقابل آن جریان‌های ارتباطی دل‌های افراد  بی‌ایمان وقتی تسلیم و خاضع شد، والیختلفو ماهم مختلفون؛ یعنی اگر این مسئله دوم نباشد، این‌ها کسی را پیدا نکنند که القائات، الهامات در جریان ارتباطی‌شان آن‌ها را متأثر نکنند، آنان نمی‌توانند عداوت و دشمنی خود را با پیغمبر اجرا کنند. پاسداری امام حسین در مقابل چنین چیزی بود، در مقابل چنین عداوتی بود.

 

ایشان به دلیل نامگذاری سوم شعبان به عنوان روز پاسدار اشاره کردند و اظهار داشتند: همان‌طوری که سیدالشهدا علیه‌السلام پاسداری‌اش شد علت محییه اسلام، امروز پاسداری ما هم علت محییه اسلام است. چرا روز ولادت امام حسین را گفتند روز پاسدار؟ خدا رحمت کند امام بزرگوار را که سوم شعبان را روز پاسدار اعلام کردند، این به خاطر این است که همان‌طوری که امام حسین پاسداری‌اش از دین و شریعت پیغمبر وسیله و امکان بقای دین پیامبر را فراهم کرد، امروز آن رسالت حسینی که پاسداری از رسالت اسلام و انقلاب است، به‌عنوان یک اصل باید در جامعه ولایی و انقلابی ما پذیرفته‌شده باشد. «تکبیر»

سپاه پاسداران یک جریان تشکیلاتی پاسداری است اما اصل پاسداری به هر انسانی تعلق می‌گیرد که وابسته به امام حسین باشد، دنباله‌رو ابی‌عبدالله است و لذا بدنه عملیاتی و اجرایی سپاه پاسداران را امام بزرگوار بسیج قراردادند، بسیج یعنی مردم، یعنی این سپاه اعضایش چند نفرند؟ چند پاسدار دارد؟ اصلاً پاسدار برای سپاه حد دارد، اندازه دارد؟ تعداد محدود دارد؟ نه، بسیج، یعنی همه مردم در عرصه انجام رسالت پاسداری بدنه عملیاتی و اجرایی این تشکیلاتی پاسداری از این انقلاب و اسلام‌اند. لذا سوم شعبان نگفتند روز سپاه پاسداران، گفتند روز پاسدار، هرکسی که پاسدار است.

 

ایشان به لزوم ایستادگی و نگهبانی از دین در عرصه فرهنگ اشاره و خاطرنشان کردند: تأکید امروز ما باید بدانیم که ما در عرصه نگهبانی از دین، پیگیری و پیروی از رسالت حسینی و کربلایی باید پاسدار باشیم، یعنی حفاظت کنیم این اصول را و نقطه ضربه‌پذیر انقلاب ما ، اسلام ما از روز اول تا به امروز یک حوزه و یک عرصه بوده است و آن عرصه و حوزه فرهنگ است، در این حوزه بایستی ما پاسداری کنیم و ما محکم هم پای این جریان ایستاده‌ایم، نمی‌توانیم نایستیم و خصوصاً امسال را که ولی امر مسلمین اعلام کردند سال فرهنگ.

مجاز به تضعیف دولت نیستیم

آیت الله علم الهدی افزودند: برادران و خواهران، نکته‌ای را که می‌خواهم عرض کنم، طبق معمول همیشه تذکر می‌دهم، ما در مقام تضعیف دولت نیستیم، تضعیف دولت هم کار درستی نیست، اعضای دولت، مسؤولین دولتی، وزرا، این‌ها کارگزار این نظامند، حق نداریم این‌ها را تضعیف کنیم، رئیس‌جمهور غیرازاین که مردم به او رأی دادند، نصب‌شده ولی امر مسلمین است، طبق اعتقادی که ما به امام زمان‌داریم، مجتهد جامع‌الشرایط، حجت امام زمان است، مجتهد جامع‌الشرایطی که اقامه حکم می‌کند به‌عنوان ولی‌فقیه که حجت امام زمان است، صریحاً اعلام کرد من شمارا به عنوانی که رأی اکثر مردم را آوردید به‌عنوان رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی منصوب می‌کنم، رئیس‌جمهوری که منصوب ولی امر است از نظر ما محترم است.

اما به این معنا نیست که ما پاسداری نکنیم، به آن معنا نیست که پرچم پاسداری را زمین بگذاریم، ما پاسداریم و همه ما نیز پاسداریم و باید در عرصه پاسداری از این انقلاب در حوزه فرهنگ محکم بایستیم. بنده از هیچ عملیات روانی عقب‌نشینی نمی‌کنم، با هیچ حمله و مسخره و استهزا و این برخوردها جا نمی‌زندم، بنده پای حرفم ایستاده‌ام و سفت و محکم می‌گویم، شبکه‌های اجتماعی و ماهواره در این کشور بایستی کنترل شود و بایستی ممنوع شود. «تکبیر»

این خداست، این قرآن است، در سوره انعام آیه 112 و 113 می‌گوید دشمنان پیغمبر با شبکه ارتباطی که بعضی‌شان به بعضی اشاره می‌کنند، وحی می‌کنند و القا می‌کنند، عداوت با پیغمبر را اجرا می‌کنند، این قرآن است که می‌گوید، مصداق امروز شبکه‌های اجتماعی است.

ایشان تأکید کردند: آقایی که صاحب فیس‌بوک است یک صهیونیست است، صهیونیستی که رئیس‌جمهور اسرائیل می‌گوید الآن وجود او در عرصه خدمت به صهیونیست نفر اول است و نتانیاهو نفر دوم است، این صاحب فیس‌بوک است، 19 میلیارد دلار واتس آپ را خریده، این شبکه اجتماعی، وقتی یک صهیونیست 19 میلیارد دلار داده و شبکه اجتماعی را خریده، این شبکه اجتماعی را به شبکه اجتماعی خودش ضمیمه کرده است برای چیست؟ جز برای دشمنی با پیغمبر؟ یعنی ابزار عداوت با رسول‌الله از این قوی‌تر می‌خواهید؟ آن‌وقت شما می‌گویید ما باید در این مملکت آزادباشیم.

امام‌جمعه مشهد با تأکید بر این‌که ما شبکه ارتباطی را می‌فهمیم، بیان داشتند: ما شبکه ارتباطی را می‌فهمیم، تعامل طرفین می‌فهمیم، شبکه اجتماعی را متوجهیم، یک شبکه اجتماعی که کلیدش دست دشمن پیغمبر است، یک شبکه اجتماعی که ابزار تلقین عدوات‌ها و دشمنی‌های با اسلام و دین و قرآن است، شما روزی شبکه اجتماعی را می‌توانید آزاد بگذارید که خودتان در مقابلش برنامه داشته باشید، خودتان مدیریت صلبی نسبت به این شبکه بتوانید اجرا کنید، بتوانید دقیقاً از جریان‌های ارتباط مفید این شبکه استفاده کنید و جریان‌های مضر و زیان‌بار و مهاجم با دین را در این شبکه از بین برید در مردم، شما که چنین امکاناتی ندارید و بنای این کار را ندارید؛ نه دولت قبل این کار را نکرده بود و نه این دولت این کار را کرده.

ایشان افزودند: شما هیچ طرح و برنامه‌ای برای مدیریت این شبکه‌ها ندارید، چطور می‌خواهید این آفت بزرگ را در دسترس مردم قرار دهید، عزیزان، ما خدایی نکرده نمی‌خواهیم کسی را تضعیف کنیم اما این درست نیست که بیایید حرف‌های کسانی را که چندی قبل در یک‌زمانی ادبیات کسانی بود که می‌خواستند یک عده بی‌دین را در این مملکت دنبال سرشان راه بی اندازند با این ادبیات حرف می‌زدند و بعد فتنه 88 پیدا شد و شعارهای جمهوری ایرانی و نه غزه نه لبنان سر دادند و سروکله آنان در فتنه پیدا شد و مردم آنان را شناختند که وابسته دشمن‌اند، این‌که آنان ادبیات آن‌ها یک روز بود درست نیست امروز بعضی مسؤولین ما آن ادبیات را دوباره تکرار کنند.

آیت الله علم الهدی اظهار داشتند: این‌که ما با شلاق نمی‌خواهیم مردم را به بهشت ببریم، این ادبیات آن‌ها بوده، مسیر فطری انسان‌ها بهشت است، انسان‌ها با مسیر فطری خودشان به‌صورت عادی به بهشت می‌روند، پیغمبر مبارزه می‌کرد  باکسانی که جلوی بهشت رفتن را می‌گرفتند، ما با نهی از منکر داریم می‌جنگیم باکسانی را که جلوی بهشت رفتن بهشتیان را می‌گیرند نه اینکه بخواهیم کسی را به‌زور به بهشت ببریم، شلاق که سهل است، تا پای جانمان در مقابل آن‌ها می‌ایستیم، با همه قدرت می‌جنگیم باکسانی که جلوی بهشت رفتن بهشتیان را می‌گیرند. «تکبیر»

زمان رسانه‌های تک‌صدایی و رسانه منبر گذشته؟ منبر شعار پیغمبر اکرم بود و تا روز ظهور امام زمان هست. یعنی چه این حرف‌ها که می‌زنید؟ برای که این حرف‌ها را می‌زنید؟ این حرف‌ها را برای غربی‌ها می‌زنید؟ غربی‌ها همه رسانه‌هایشان تک‌صدایی است، مگر بی‌بی‌سی تک‌صدایی نیست؟ این رسانه تایمز، این‌همه مجلات، روزنامه‌ها و شبکه‌های اطلاع‌رسانی، بااین‌همه شبکه‌های ماهواره‌ای که تایمز دارد، در رأسش یک صهیونیست است، و این تک‌صدا یک صهیونیست است در دنیا، دنیای امروز، استکبار تک‌صدا دارد در عرصه تبلیغات و رسانه‌ها ظاهرشده است، شما می‌خواهید حرفی بزنید که آنان  خوششان بیاید؟ آنان خودشان تک‌صدا هستند، رسانه تک‌صدا را به چه کسی می‌گویید؟ برای یک عده غرب‌زده حرف می‌زنید که از شما راضی باشند که خود اینان هم دنباله‌روی مستکبران هستند و تک‌صدا هستند.

ایشان خاطرنشان کردند: اگر در خطبه نماز جمعه‌ای در منبر امام حسین نهی از منکر شود می‌شود رسانه تک‌صدایی؟ زمان تک‌صدایی گذشته؟ آدم تعجب می‌کنم از برخی بزرگان که این حرف‌ها را می‌زنند، این حرف‌ها زمانی ادبیاتشان بود و آن‌ها امروز به‌عنوان فتنه‌گر در این مردم شناخته‌شده‌اند، شما فکر می‌کنید با این حرف‌ها چه کسانی دنبال سر شما راه می‌افتند و چه کسانی از شما راضی می‌شوند و چه کسانی را می‌خواهید راضی کنید در این مملکت؟

یک‌مشت اباهی گر، عیاش، خوش‌گذران، هوس‌باز و جفتک‌اندازی که می‌خواهند پایشان را بگذراند روی دوش همه مردم و با آن اوج عیاشی و مطامع اقتصادی و لذایذ نفسانی‌شان برسند، این‌ها را می‌خواهید از خودتان راضی کنید؟ 35 سال از این انقلاب می‌گذرد و این‌ها جز ضرر چیزی نداشته‌اند، اگر انقلاب 35 سال مانده به خاطر این نیروهای متدین جان‌برکفی است که رفته‌اند روی میدان مین، از همه وجودشان دوتا قلم استخوان باقی‌مانده، این‌ها خدمت به این نظام و انقلاب کرده‌اند و عزیز که امروز مسؤول اجرایی این نظام می‌شود یا زمام مدیریت اجرایی و زمام مدیریت نظام را به دست می‌گیرد، باید چه دسته‌ای را ازخودراضی کند؟

نظرات (۶)

«بسمه تعالی


محضر ارجمند حضرت آیت‌الله سیداحمد خاتمی


عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران


با سلام و عرض احترام؛ حضرتعالی اخیرا در باب وضعیت فرهنگی کشور و تکلیف دینی دولت در قبال هدایت مردم مطالبی فرموده‌اید که مایل بودم توضیحاتی به استحضار برسانم. پیرامون وظیفه دولت در هدایت اجباری مردم به بهشت بنده هیچ اهلیتی برای اظهارنظر ندارم. فقط مایل بودم از حضرتعالی و برخی آقایان دیگر از جمله حضرت آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی امام جمعه محترم مشهد که قائل به چنین تکلیفی برای دولت هستند استفتاء نمایم که آیا اساساً خداوند به پیامبر فقط وظیفه ابلاغ رسالت را محول کرده بوده و یا آنکه افزون بر ابلاغ رسالت، نبی اکرم(ص) وظیفه داشته تا هر طور که می‌شده مردم را به بهشت هم هدایت نماید؟ همانطور که عرض کردم بنده آگاهی در این فقره نداشته و بیشتر طرح سئوال نموده‌ام.


اصل عرایضم در خصوص انتقادات جنابعالی و سایر منتقدین به عملکرد فرهنگی ده ماهه دولت آقای روحانی می‌باشد. شماری از ائمه محترم جمعه کشور به همراه سایر منتقدین دولت یازدهم، دو ایراد بنیادی نسبت به عملکرد دولت در حوزه فرهنگ دارند. نخست آنکه مدعی‌اند که وضع حجاب و عفاف و فرهنگ از زمان به روی کار آمدن این دولت رو به انحطاط گذارده. سخن دومشان آن است که مسبب این وضعیت دولت یازدهم و سیاست‌های فرهنگی آن از جمله عملکرد وزارت ارشاد بوده است.


بنده در صحت هر دو این مفروضه‌ها تردید دارم. اولا جنابعالی و سایر منتقدین بر چه اساسی می‌فرمائید که وضع فرهنگی در کشور به نسبت قبل بدتر شده؟ اگر مشاهده‌گری در دوران دولت اصولگرا در ایران می‌بود و وضعیت حجاب و عفاف و فرهنگ و هرآنچه که مدنظر آقایان است را لحاظ می‌کرد و امروز وضعیت را با دوران آقای احمدی‌نژاد مقایسه می‌کرد، آیا نتیجه‌گیری می‌کرد که وضعیت فرهنگی آنگونه که مخالفین دولت معتقدند، خیلی دچار انحطاط شده؟ همه ما داریم در این مملکت زندگی می کنیم، مگر واقعا ظرف 10 ماهی که این دولت برسر کار بوده چه تغییر و تفاوت های فاحشی از نظر فرهنگی صورت گرفته که این همه برخی ها از جمله جنابعالی دچار نگرانی شده‌اند؟


اما فرض بگیریم که حق با آقایان است و وضع فرهنگی کشور خراب شده است. سئوال اساسی جناب آیت‌الله خاتمی آن است که مگر وظیفه دولت (به عنوان قوه مجریه) حسب قانون اساسی اصلاح و تهذیب فرهنگ جامعه است؟ اینکه امور فرهنگی جامعه، هدایت و ارشاد مردم، متدین کردن آنان، محجبه نمودن نسوان و .... وظیفه دولت است را جنابعالی یا آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی یا حضرت آیت‌الله موحدی کرمانی یا آقایان دیگر از کدام یک از اصول قانون اساسی استخراج می‌نمایید؟ اصول 113 تا 142 قانون اساسی پیرامون وظایف و مسئولیت های رئیس‌جمهور و قوه مجریه است. این وظیفه که امور فرهنگی و اشاعه آن بایستی توسط دولت انجام بگیرد را جنابعالی از کدام یک از این سی اصل قانون اساسی برداشت می‌فرمائید؟


قانون اساسی به کنار، جناب آیت‌الله خاتمی در کشور قریب به 26 سازمان، بنیاد، نهاد، شورا، مؤسسه، دانشگاه و غیره داریم که شأن نزول تشکیلشان، اشاعه و گسترش فرهنگ اسلامی است. یقیناً جنابعالی مستحضر می‌باشید که شاید کمتر کشوری در دنیا به اندازه ایران بودجه برای تبلیغات فرهنگی و ایدئولوژیک هزینه می‌کند. اینکه آیا اولویت با آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، محیط زیست و امور عام‌المنفعه زیربنایی است یا تبلیغات اسلامی، محل بحث نیست. اما بودجه‌هایی که صرف این دستگاه‌ها و سازمان‌ها می‌شود، چندین و چند برابر بودجه وزارت ارشاد است. جهت استحضار حضرتعالی بنده صرفا برخی از این دستگاه‌ها و بودجه‌های آنها را ذکر می‌نمایم تا منصفانه‌تر بتوان قضاوت نمود که آیا از قوه مجریه می‌بایستی انتظار اصلاح فرهنگ جامعه را داشته باشیم یا از این 26 دستگاه و سازمان متولی فرهنگی. ارقام ارائه شده بودجه سال جاری این دستگاه‌ها و ارگان‌ها می‌باشد و در انتها برای مقایسه بودجه وزارت ارشاد هم آمده (رقم‌های آخر صفر شده‌اند).


1- مرکز خدمات حوزه‌های علمیه: 4200 میلیارد ریال


2- شورایعالی حوزه‌های علمیه: 4120 میلیارد ریال


3- سازمان تبلیغات اسلامی: 2350 میلیارد ریال


4- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی: 1800 میلیارد ریال


5- جامعه مصطفی العالمیه: 1750 میلیارد ریال


6- نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور: 930 میلیارد ریال


7- سازمان اوقاف و خیریه: 800 میلیارد ریال


8- دفتر تبلیغات اسلامی: 750 میلیارد ریال


9- کانون فرهنگی و نوجوانان: 600 میلیارد ریال


10- حوزه هنری (تبلیغات اسلامی): 430 میلیارد ریال


11- شورایعالی انقلاب فرهنگی: 400 میلیارد ریال


12- شورای برنامه‌ریزی حوزه‌های علمیه خراسان: 370 میلیارد ریال


13- شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی: 250 میلیارد ریال


14- مؤسسه نشر آثار حضرت امام خمینی: 190 میلیارد ریال


15- مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی: 120 میلیارد ریال


بودجه این 15 سازمان و نهاد فرهنگی بیش از 19000 (نوزده هزار) میلیارد ریال در سال است. به این مقدار اگر 9700 میلیارد ریال بودجه صداوسیما را بیافزاییم بعلاوه بودجه سازمان‌ها و مراکز فرهنگی دیگری همچون "دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم"، "دانشگاه اصول‌الدین"، "بنیاد پانزده خرداد"، "بنیاد انقلاب اسلامی" و ... را هم در نظر بگیریم بودجه‌ای که سالیانه رسماً صرف امور فرهنگی می‌شود به سرعت از مرز 30000 (سی هزار) میلیارد ریال در سال بالاتر می‌رود. این 30000 (سی هزار) میلیارد ریال بصورت مستقیم برای امور فرهنگی در سال هزینه می‌شود. یک سری دستگاه‌های دیگر هم بصورت غیرمستقیم برای فرهنگ هزینه می‌کنند از جمله بسیج، سپاه پاسدارن، اداره‌جات سیاسی - عقیدتی، شهرداری‌ها و غیره. اگر همه این هزینه‌هایی که صرف امور فرهنگی می‌شود جمع‌آوری شود، رقم واقعی خیلی بیشتر از 30000 (سی هزار) میلیارد ریال در سال خواهد شد.


بحث بر سر آن نیست که آیا مردم راضی هستند از مالیاتی که می‌پردازند و از درآمد کشور این همه برای تبلیغات و امور فرهنگی هزینه شود. بحث بر سر آن است که رقم رسمی 30000 (سی هزار) میلیارد ریال تقریبا 5 برابر بودجه رسمی سالیانه وزارت ارشاد می‌باشد. (کل بودجه سالیانه وزارت ارشاد بعلاوه تمامی نهادهای وابسته به آن در حدود 6000 میلیارد ریال می‌باشد). این فقط 5 برابر بودن بودجه نهادهای فرهنگی و تبلیغاتی نیست که شگفت‌انگیز است. وزارت ارشاد و زیرمجموعه‌های وابسته به آن هر یک ریالی که هزینه می‌کنند با حساب و کتاب بوده و به دستگاه‌های نظارتی از جمله مجلس پاسخگو هستند. در حالیکه بسیاری از نهادهای فرهنگی و تبلیغاتی، به هیچ دستگاه و ارگانی در قبال نحوه هزینه‌ها و مخارجاتشان موظف به پاسخگویی و حساب پس دادن نیستند.


علیرغم همه اینها، جناب آیت‌الله سیداحمد خاتمی؛ بنده یکبار ندیدم که جنابعالی یا سایر ائمه جمعه بعلاوه سایر منتقدین فرهنگی دولت به سروقت این نهادها بروند و محض خالی نبودن عریضه هم که شده یکبار از صداوسیما، شورایعالی انقلاب فرهنگی، یک دوجین دستگاه‌ها و نهادهای تبلیغاتی، شورایعالی حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی و ... توضیح بخواهند که در برابر آن 30000 (سی هزار) میلیارد ریالی که از بیت‌المال می‌گیرند، کدام گام جدی و اصولی را برای رشد، گسترش و ارتقاء فرهنگ کشور برداشته‌اند؟ اگر وضع فرهنگ کشور آنگونه که حضرتعالی معتقدید خراب است، چرا فقط ارشاد و قوه مجریه می‌بایستی پاسخگو باشند و جنابعالی حاضر نیستید بالاتر از گل به آن 26 نهاد دیگر که 5 برابر ارشاد بودجه‌شان است و به احدی هم پاسخگو نیستند تذکری بدهید و چیزی بفرمائید؟ اگر هم به آنان انتقادی ندارید چون کارشان را درست انجام داده‌اند، پس خیلی هم وضع فرهنگی کشور نمی‌تواند آنگونه که می‌فرمائید آشفته و نابسامان باشد.


شخصاً از جنابعالی و سایر منتقدین فرهنگی دولت ممنونم چون حملات و انتقادات شما سبب طرح مسائلی گردید که تا قبل از آن مطرح‌کردنی بنظر نمی‌رسیدند.


ایام بکام باد


صادق زیباکلام


یازدهم خرداد یکهزار و سیصد و نود و سه»

نفس نکشیم چون هوا آلوده است و ضرر دارد ، از اینترنت استفاده نکنیم چون بد است ، بلی اینگونه هنوز کم است ، شلاق باید زد و به اجبار مردم را به بهشت برد . شبکه های اجتماعی حرام است .
جمله ی تاریخی :(( آقایی که صاحب فیس‌بوک است یک صهیونیست است، صهیونیستی که رئیس‌جمهور اسرائیل می‌گوید الآن وجود او در عرصه خدمت به صهیونیست نفر اول است و نتانیاهو نفر دوم است، این صاحب فیس‌بوک است، 19 میلیارد دلار واتس آپ را خریده، این شبکه اجتماعی، وقتی یک صهیونیست 19 میلیارد دلار داده و شبکه اجتماعی را خریده، این شبکه اجتماعی را به شبکه اجتماعی خودش ضمیمه کرده است برای چیست؟ جز برای دشمنی با پیغمبر؟ یعنی ابزار عداوت با رسول‌الله از این قوی‌تر می‌خواهید؟ آن‌وقت شما می‌گویید ما باید در این مملکت آزادباشیم.!!!!))
پاسخ:
اگر دقت بفرمایید به متن همین خطبه به خوبی خواهید فهمید که مدیریت سلبی دولت کافی نیست بلکه ریاست محترم جمهوری به عنوان بالا ترین مقام اجرایی در نظام و جامعه ی ما باید مدیریت کند. رسانه هایی که دشمنی شان در مقابل اسلام و تشیع محرز است. علیه امنیت و منافع ملی ما فعالیت کرده اند و می کنند مانند فیس بوک ، یوتوب ، توییتر و ... اون وقت رئیس جمهور ما نه تنها نقش آن ها را می پذیرد و به آن اعتراف می کند (جشنواره ی فاوا) بلکه خود وی نیز در آن ها فعالیت می کند و از همه بد تر در یک سخنرانی رسمی بخشی از سخنانش را به تبلیغ این شرکت ها ی تجاری رسانه ای بین المللی می پردازد. (اختتامیه جشنواره ی فاوا)
در عیچ کجا آیت الله علم الهدی نگفته اینترنت حرام است و یا بطور مطلق هیچ ابزار رسانه ای بطور ذاتی نفی نشده است. بلکه موضوع مورد انتقاد مدیریت رسانه ای برای حفظ ارزشهای فرهنگی است که هیچ یک از مسئولین فرهنگی کشور از ریاست جمهوری و وزیر ارشاد تا .... به آن نمی پردازند.
اگر قرار است رفع ممنوعیت از ماهواره ، جامعه های مجازی ، نرم افزارهای شبکه اجتماعی بشود . ابتدا باید یک مدیریت ایجابی منسجم و قوی توسط مفام اجرایی نسبت به جذب و پذیرش نخبگان رشته های نوین مثل آی تی و آی سی تی ، کامپیتر ، نرم افزار و ... بشود و زیر ساخت های حضور در فضای سایبر توسط شرکتهای خصوصی تجاری با حمایت و مدیریت دولت فراهم آید. موتور سرچ فاسی و ایرانی ، سرویس ایمیل فارسی و ایرانی ، جوامع مجازی فارسی و ایرانی و خدمات وابسته به آن ها تولید و توسعه بیابد شبکه های ماهواره ای جذاب ، متنوع ، متعدد تولید و توسعه بیابد و در یک کلام نقش ما به لحاظ فرهنگی از حالت منفعل به فعال مبدل شود و سپس سخن از رفع فیلتر و رفع ممنوعیت به میان بیاید و آن روز هم این مدیریت سلبی و ایجابی و ایجاد تعائل میان آن ها از وظایف رییس جمهور و دولت است.
متاسفانه آقای رئیس جمهور خود هنوز باور نکرده است که رییس جمهور ایران اسلامی است. چطور توقع دارد ما باور کنیم؟!
هنوز همانند قبل از انتخابات فقط میتینگ انتخاباتی می رود.
متاسفانه امروز آمال و آرزوی حاکم بر نخبگان در حال تحصیل و فارغ التحصیل در دانشگاهه های رتبه ی اول در رشته های مرتبط با تکنولوژی های نوین این است که از کدام شرکت بزرگ آی تی بین المللی پذیرش گرفته اند و یا در کدام یک از دانشگاه های اروپا و کانادا امکان ادامه تحصیلات تکمیلی را دارند. این در حالی است که مدیریت دانشگاه ها و مدیریت عالی در وزارت علوم دغدغه ی تبدیل دانشگاه به باشگاه سیاسی را دارد.
متاسفانه دوران ایشون به پایان رسیده
کسی که معنی آیه شریفه "لا اکراه فی الدین قد تبین من الرشد" را بداند در هیچ مقامی خود را در جایگاه قیم و صاحب اختیار مردم نخواهد دید مگر کسانی که خود را بالاتر از خدا و رسول و قران بدانند.
عالی بود تکبیر
خدا حفظشان کند

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی