نماز جمعه ی پنجم اردیبهشت 93
باید در تشکیل خانواده توجه به این نکته باشد که جاذبه های جنسی نمی تواند آنان به امر خطیر همسری با یک انسان اقدام کنند
در هیچ دوره ای به اندازه امروز آمار طلاق بالا نبوده است. در آمار سال گذشته، قریب به 50 تا 60 درصد طلاق ها بین زوج های جوان و خانواده های تازه تشکیل یافته بوده است که اگر بنا بود رویکرد اسلامی را در ازدواج رعایت کنیم، 50 تا 60 درصد آمار طلاق تنازل پیدا می کند
خطبه ی اول نماز جمعه ، حرم امام رضا (علیه السلام)
سبک زندگی اسلامی خطبه اول
در باره ویژگی ها و مسؤلیت های زن و شوهر در زندگی خانوادگی و مدیریت مشترک خانواده به وسیله زن و مرد
تبیین چالش های خانواده
مشکلاتی که در زندگی خانوادگی در مسئله مدیریت مشترک بین زن و مرد ایجاد می شود چیست و چگونه از دیدگاه اسلام نسبت به سبک زندکی باید حل شود؟
نکته اول:
مجموعه پسران و دختران، جوانانی که در عرصه مجردی هستند و بنای ازدواج دارند به این نکته توجه کنند و زوج های جوان هم به این مسئله دقت داشته باشند، انکگیزه اولیه در ازدواج ئ تشکیل خانوه=اده نیاز جنسی است که یک جوان را وادار به تشکیل خانواده می کند.
انگیزه جنسی در اصل اقدام به ازدواج، تولید انگیزه می کند اما نمی تواند نیاز جنسی و رابطه بین دو جنس مخالف، عامل تداوم زندگی خانوادگی باشد. نمی توان با این انگیزه مدیریت مشترکی در خانواده را عهده دار شوند و تمام عوارض، چالش ها و سختی ها را به عهده بگیرند صرفا با انگیزه جنسی
باید در تشکیل خانواده توجه به این نکته باشد که جاذبه های جنسی نمی تواند آنان به امر خطیر همسری با یک انسان اقدام کنند
مشکلی که امروز در تشکیل خانواده زوج های جوان داریم همین است
در هیچ دوره ای به اندازه امروز آمار طلاق بالا نبوده است. در آمار سال گذشته، قریب به 50 تا 60 درصد طلاق ها بین زوج های جوان و خانواده های تازه تشکیل یافته بوده است که اگر بنا بود رویکرد اسلامی را در ازدواج رعایت کنیم، 50 تا 60 درصد آمار طلاق تنازل پیدا می کند
علت: ازدواج و تشکیل خانواده امروز در یک برنامه خود سر و آزاد بین زن و مرد غ=غیر مجرب صورت می گیرد و تصیم گیری هم در همان عرصه صورت می گیرد. این یک واقعیت است که انسان باید با خواست ود شریک زندگی خود را انخاب کند اما این که تنها از روی یک قریضه صورت بگیرد مشکل ماست
تشکیل خانواده، دستگاه جامعه ساز ئ انسان ساز جامعه آینده است. ما بشریم، ما انسانیم، جانور و حیوان نیستیم که در حاشیه خیابان و سرکلاس در جفت خود را انتخاب کنیم.
این نظام ازدواح و تشکیل خانواده غیر مجرب تمام سختی ها و چالش ها را در زنگی های خنواددگی ما رقم زده، تشکیل یک اساس و بنیان است این را نمی توان با یک انگیزه جنسی تشکیل داد.
آقا پسر 20 ساله آدمزاده هستی، تو دختر 18 ساله انسان زادهخ هستی و می خواهی یک اساس و بنیانی که سرنوشت انسان را در یک پهنه زمانی 50 60 ساله را رقم می زند، این اساس را تنیظیم کنی و نمی توانی با ارضاء یک نیاز جنسی آن را تأمین ککنی
امام صادق از قول پیامبر: رسوا الله در آموزه های خناوده سازی مسالمان های صدر اسلام تأکید داشتند که از سبزه هایی که در زباله و در خاک روبه اندازها می روید، از این سبزه ها بپرهیزید، به دنبال گل و ریحان هرچقدر هم زیبا اگر در یک خرابه و خاکروبه انداز روییده است این گل را بو نکشید. پرسیدند مقصود شما چیست: زنزیبا، دختر زیبا در خانواده بی بنیان و در خانواده بی بوته و ناهنجار
یعنی زیبایی انگیزه انتخاب همسر و تشمیل خانواده نباید باشد. ببینید واقعا همسری که انتخاب می کنید چه مرد و چه زن، شریکی هست که 50 سال سرتان را کنار سرش بگذارید؟
آیا می توان با مشارکت او انسان بسازید، پرورش دهید و جامعه آینده را بسازید؟ آیا بخت و سعادت خود را می توانید به این انسان تکیه بزنید؟
اولین چالش در زوج های جوان این است که این محاسبه را انجام نمی دهند، زن و مرد هرچقدر که یکدیگر را بخواهند و از زیبایی یکدیگر لذت ببرند، دوام این احساس تا 2 تا 3 ماه بیشتر نیست.
زیباترین زن ها در بینش یک مرد چهره عادی پیدا می کند. دیگر نه برای آن مرد و زن چهره زیبا ندارد و از آن به بعد چالش های خاناوده شروع می شود. در این شرایط با اولین چالش از هم می پاشد، این جریان دچار گسست می شود و لذا پله های دادسرا را میبینید که عروس و داماد های 6 ماهه و یک ساله برای طلاق آمده اند. آنان این مسیر را به درستی طی نکرده اند.
پدران و مادران، دخترها و پسرهای شما پاره جگر شما هستند، آنان را پرورش دادید و بزرگ کردید، رنج ها کشیدید تا ای دختر خانم رشد کرده، دوره دبیرستان را طی کرده و وارد دانشگاه شده، چطور غفلت می کنیند و این عزیز را در نقطه عطفی که قرار است دوره اصلی زندگی او شروع شود به پسری می سپارید که دندان او دندان درنده است.
الان بی حساب و بی توجه زلف فرزند خود را با زلفی گره می زنید که نمی دانید سرامجام چه می شود:
در مورد آینده و ازدواج فرزندان خود مراقبت کنید. فرزند خود را به یک سرنوشت قابل پیشبینی نسبت به آینده بسپارید
چالش اصلی، عدم ارزیابی و توجه به معیارها اصلی نسبت به تشکیل خانواده است.