پذیرایی از زائران پیاده، مردمی باقی بماند
شکرانه خدمت ـ پذیرایی از زائران پیاده علی بن موسیالرضا(علیه السلام) باید در حوزه مردمی باقی بماند.
به گزارش Alamolhoda.com، آیتالله علمالهدی در جمع خادمان زائران پیاده علی بن موسیالرضا (علیهالسلام)، ضمن تشکر از فعالیتهای ارزشمند آنان، اظهار کرد: ارزش عملی فعالیت شما عزیزان غیر از قرب ولایت رضوی و کسب توجهات خاصه امام هشتم (علیه اسلام)، تحصیل یک آبرومندی برای مردم مشهد بود.
ایشان ادامه داد: اینکه زائرانی با پای پیاده در هوای سرد و گرم، مسیرهای ناهموار را طی کردند، آمدند به زیارت امام رضا (علیهالسلام) و امام هشتم نیز همسایگانی دارند که در مواجهه با پیادهروی به سمت حرم مطهر بیتفاوت نیستند، ایجاد آبرو برای این شهر است.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه نقش خواهران در این حرکت ارزشمند، بیش از برادران است، گفت: کسانی که برای حفظ حرمت علی بن موسیالرضا، خانمها بودند؛ امروز نیز خانمها در خانهشان را باز کردند، زندگی خودشان را زیر پای مهمانهای امام رضا (علیهالسلام) ریختند که خانه و زندگی خودشان را در اختیار زوار علی بن موسیالرضا (علیهالسلام) قرار دادند.
پذیرایی از زائران پیاده، مردمی باقی بماند
ایشان با تمجید از خدمات اصناف و مجموعههای مختلف در پذیرایی از زائران پیاده امام هشتم، خاطرنشان کرد: این حرکت و برنامه باید در حوزه مردمی خودش باقی بماند، در حوزه صنفی شکل دیگری پیدا میکند؛ این شکل پذیرایی حوزه مردمی است، اینکه یک خانم، خانه خود را، فرش و زندگی خودش را زیر پای زائر امام رضا (علیهالسلام) میاندازد، بسیار فرق میکند با کسی که مثلاً مسافرخانهاش را در اختیار زائر قرار میدهد.
امام جمعه مشهد گفت: نوع پذیراییهایی که در منازل برای زائران انجام شده بسیار قابلتقدیر است، تنها پذیرایی اسکان نبوده، پذیرایی نهار، شام و حملونقل بوده، این کار جز از سوی خانوادهای که با عشق امام رضا (علیهالسلام)، همه امکانات زندگیاش را زیر پای زائر امام رضا (علیهالسلام) ریخته، شدنی نیست.
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه فرهنگ ما، فرهنگ مجاور امام رضا (علیهالسلام) است، یادآور شد: تفاوت مشهد با دیگر شهرها این است که مجاور دارد، شهروند با تفسیر عمومی دیگر شهرها ندارد؛ شهروند یعنی کسی که در این شهر زندگی میکند، زندگی خود را دارد و از همه امکانات آبادانی و عمران شهری برخوردار است، مسؤولیتهای اداره و تأمین شهر را هم بهعنوان شهروند عهدهدار است اما یک مشهدی، قبل از همه این حرفها، مجاور امام رضا (علیهالسلام) است؛ خانه، خانه امام رضا (علیهالسلام) است و در خانه امام رضا (علیهالسلام) دارند خدمتگزاری برای امام رضا (علیهالسلام) میکنند، معنای مجاور این هست.
«زیارت» برای زائر اصالت دارد
ایشان بیان کرد: کسی که به مشهد میآید، گردشگر نیست، اگر کسانی بهعنوان گردشگری به مشهد میآیند، اشتباه میکنند، گردشگری در مکانهای دیگر با امکانات بیشتر وجود دارند که میتوانند بهتر نیز استفاده کنند، کسی که به مشهد میآید، زائر است و چیزی که برایش اصالت دارد، زیارت است.
عضو مجلس خبرگان رهبری متذکر شد: اینکه عدهای از اطرافواکناف سرمایه بیاورند و بخواهند بساط گردشگری ایجاد کنند، امام رضا (علیهالسلام) آنان را ]زمین[ میزند، اینجا خانه امام هشتم (علیهالسلام) است، کسی که بخواهد به خاطر پول و درآمدش، هویت خانه امام رضا (علیهالسلام) را بهم بزند، ایشان او را ]زمین[ میزنند؛ در این شهر هر اقدامی تحت عنوان سرمایهگذاری برای توسعه لذایذ و گردشگریها صورت گرفت، نهتنها به نتیجه نرسید بلکه سرمایهگذار آن خوار و ذلیل شد.
«مهمانخانه» امام رضا را محل عیاشی نکنید
ایشان با بیان اینکه «مهمانخانه» امام رضا (علیهالسلام) را محل تفریح و عیاشی عدهای نکنید، یادآور شد: اگر میخواهید سرمایهگذاری کنید، جریان توسعه زیارت را گسترش دهید.
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه در مسئله زائران پیاده نواقصی داریم که باید مسؤولان در حل این مشکلات اقدام کنند، تصریح کرد: خبر دارم زائران نیشابور، تا ملکآباد برای تطهیر و نمازشان مشکل داشتند، مسئله در جاده آمدن زائران پیاده باید حل شود، قول دادند کنار گذری در جاده قوچان و کلات نیز ایجاد شود تا عزیزان از وسط جاده تردد نکنند و مورد مخاطره قرار نگیرند.
ایشان ابراز امیدواری کرد تا خدمات مجاوران علی بن موسیالرضا (علیهالسلام) به زائران پیاده آن حضرت هر سال بهتر از سال قبل اتفاق بیفتد و مشهد، شهر خوبی برای زائران علی بن موسیالرضا باشد.