قوه قضاییه امنیت را از مفسدان و خائنان بگیرد/ تحول در قوه قضاییه؛ بدون توقف
خطبه دوم ـ قوه قضاییه مطلوب، قوه قضاییهای است که امنیت را از مفسد بگیرد، مفسدین و خائنین احساس امنیت نکنند و در مقابل، مؤمنین، متدینین و عامه مردم به خاطر اعتماد به قوه قضاییه، احساس امنیت و آرامش کنند.
به گزارش Alamolhoda.com، آیتالله علمالهدی ظهر امروز در خطبه دوم نمازجمعه این هفته، 7 تیرماه در حرم امام رضا (علیهالسلام)، به سالروز شهادت امام صادق (علیهالسلام) اشاره و اظهار کرد: امروز مصادف است با شب شهادت جانگداز امام صادق (علیهالسلام)، این شهادت جانگداز را به محضر شما برادران و خواهران تسلیت عرض میکنم.
ایشان ادامه داد: انشاءالله فردا به مناسبت جریان شهادت و عزاداری امام صادق (علیهالسلام)، همچون سنوات گذشته، مراسم عزاداری در میدان شهدا ساعت 9 صبح برگزار میشود و از آنچه دستهجمعی با چشمان اشکبار برای عرض ارادت و تسلیت به ساحت مقدس امام هشتم (علیهالسلام) بهطرف حرم مطهر روانه خواهیم شد و در همین مکان انشاءالله بحث مبسوطی را در ارتباط با فلسفه سیاسی شخصیت امام صادق (علیهالسلام) به محضرتان تقدیم خواهم کرد.
دعوت از مردم برای حضور در اجتماع عزاداری صادقیون
امام جمعه مشهد مقدس ضمن دعوت از زائران و مجاوران برای حضور در این عزاداری، افزود: از همه برادران و خواهران عزیز، زائر و مجاور دعوت میکنیم فردا در این برنامه عزاداری در شکل راهپیمایی از میدان شهدا تا حرم مطهر، شرکت کنید، این برق اشک را بر گونههای خودتان بر مظلومیت جانکاه امام صادق (علیهالسلام) به امام رضا نشان دهید و بگویید ما برحسب ارادتمان به اهلالبیت با همه قدرت و مقاومت در نظام ولایی شما مرد و مردانه ایستادهایم و معارف انقلاب ساز امام صادق، راهنما و راهگشای ما در همه حرکتها و مبارزه با دشمنان شماست.
امیدوارم همه عزیزان ساعت 9 صبح در میدان شهدا و بعدازآن در برنامه سنواتی که همهساله در روز شهادت امام صادق اجرا میشود شکرت کنید.
آیتالله علمالهدی خاطرنشان کرد: مسئله شهادت مظلومانه امام صادق (علیهالسلام) بهعنوان «مظلومیت شهادت» قابل تبیین است، چرا شهادت امام صادق (علیهالسلام) یا شهادت شهدای اسلام را شهادت مظلومانه میگویند، هر شهیدی که به شهادت میرسد به خاطر ظلم ظالمی به شهادت رسیده، آیا از این باب که این شهید به شهادت رسید در مبارزه با ظالم و مقابله با کفر و جنایت ناتوان بود، ظالم غلبه کرد، قدرت داشت و مظلوم را شهید کرد، به خاطر این میگویند شهادت مظلومانه بنابراین هر شهیدی مظلوم است.
چرا شهید بهشتی مظلوم است؟
ایشان با طرح این سؤال که چرا شهید بهشتی را مظلوم مینامیم، گفت: اما در انقلاب مقدس اسلامی ما، وجود مقدس امام رضوانالله تعالی در خیل این شهدا یک شهید را شهید مظلوم لقب دادند و آن شهید مظلوم، مرحوم آیتالله شهید بهشتی بود، شهادت امام صادق (علیهالسلام) را هم میگوییم شهادت مظلومانه، این شهادت مظلومانه بر حسب چه دلیلی است؟
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه شهید مظلوم از خط حرکتی و ایستادگی در مقابل توطئه دشمن برنمیگردد، تصریح کرد: شهادت شهید مظلوم در مقابل پایداری در یک خط تا مرز شهادت است، عوامل، عوارض و برخوردها او را در مقابل در خط منصرف نمیکند، این خصوصیت را شهادت امام صادق (علیهالسلام) داشت، وجود مقدس امام صادق (علیه اسلام) در مقابل توطئه بنیعباس که علاوه بر جنایت بنیامیه که امامت و خلافت را غصب کرده بودند، میخواستند وجود مقدس امام صادق (علیهالسلام) با همه ظرفیت بالای علمی و عبادیاش را در استخدام ترویج و تأیید حکومت ناحق خودشان قرار بدهند.
مقاومت شهید بهشتی در مقابل جریانهای فرصتطلب
ایشان ادامه داد: بنیعباس میخواستند کاری بکنند تمام پهنه با عظمت علم و عرفان و عظمت حکمت امام صادق (علیهالسلام) در جهت تأیید سلطه جنایتبارانه بنیعباس قرار بگیرد و امام صادق (علیهالسلام) در مقابل این جریان مقاومت کردند، انواع و اقسام مظالم بر ایشان وارد شد ولی این مسیر را تا مرز شهادت ادامه دادند و مقاومت کردند لذا میگوییم شهادت مظلومانه چون این ظلم را افراد نمیفهمیدند که بنیعباس چه میکنند و امام صادق (علیهالسلام) در مقابل چه چیز مقاومت میکنند، عین همین قضیه برای شهادت شهید مظلوم، شهید دکتر بهشتی بود.
آیتالله علمالهدی به بیان مظلومیت شهید بهشتی پرداخت و گفت: دشمن، جریانهای قدرت یاب و فرصتطلب میخواستند بر تمام سرنوشت نظام و انقلاب مسلط شوند و در مسیر مطامع و منافع قدرتیابی خودشان استخدام کنند و ایشان ایستاد، مقاومت کرد و نگذاشت، آنان نتوانستند، تهمت زدند، افترا زدند، عملیات روانی انجام دادند ولی ایشان سنگر مقاومت را رها نکرد و این واقعیت ظلم را جامعه انقلابی آن روز ما درک نمیکرد که بر پسر پیغمبر چه میگذرد و چه ظلمی بر او واقعشده است.
سه جهت نامگذاری هفته قوه قضاییه
ایشان با بیان اینکه نامگذاری هفته قوه قضاییه از سه جهت است، خاطرنشان کرد: اینکه امروز و به مناسبت هفتم تیز بهعنوان هفته قوه قضاییه معرفیشده از سه جهت است، یکجهتش این است که مرحوم شهید مظلوم آیتالله دکتر بهشتی رئیس قوه قضاییه بود و به شهادت رسید اما دو جهت دیگر هم داشت.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: جهت دوم اینکه پرورنده مظلومیت شهدای 72 تن حزب جمهوری اسلامی و مظلومیت شهید آیتالله دکتر بهشتی پروندهای است که دادخواهیاش باید در قوه قضاییه مفتوح بماند و دستگاه قضایی ما، جریان این دادخواهی را تمام نکند.
ایشان افزود: جهت سوم، یکی از وظایف اصلی قوه قضاییه، پیشگیری از جرم هست و جریانی که شهید مظلوم آیتالله بهشتی را مورد هجوم قرار داد و تا مرز شهادت برد، جریان قدرت یاب و فرصتطلب سیاسی بود که ایشان مقاومت میکرد و نمیگذاشت و آنان این شهید مظلوم را تا مرز شهادت پیش بردند، قوه قضاییه باید جلوگیر و مانع این جریان در امروز انقلاب باشد.
خطر جریانهای قدرت یاب برای نظام اسلامی
آیتالله علمالهدی یادآور شد: جریانهای قدرت یاب میخواهند به موقعیت برسند و به مصادر قدرت دست پیدا کنند، توان اقتصادی، سیاسی و امکانات نظام را در استخدام منافع خودشان در بیاورند، امروز که خوشبختانه جریان مبارزه با فساد اقتصادی بهعنوان یک جریان جدی بر حسب رهنمودهای رهبر معظم انقلاب خط اجرا میگیرد، بخش عمده مفسد اقتصادی از عناصری است که بر مصادر قدرت در این نظام دست پیدا کردهاند.
ایشان با بیان اینکه دستیابی این عناصر مفسد بر مصادر قدرت بهوسیله توطئههای جریانهای سیاسی در عرصه رقابتهای باز و آزادی است که دموکراتیک بودن نظام ما به وجود آورده است، گفت: آنان از این میدان باز سوءاستفاده کردند، مردم را گول زدند و جلو آمدند، در نتیجه غلبه آنان بر قدرت، عناصر مفسدشان آمدند و فساد کردند، قوه قضاییه بهعنوان پیشگیری جرم باید زمینههای این سلطههای خائنانه را در عرصههای رقابتهای سیاسی بگیرد.
قوه قضاییه مطلوب، ناامن برای فاسدان و امین برای مردم است
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی به بیان شاخصههای قوه قضاییه مطلوب در نظام اسلامی پرداخت و اظهار کرد: قوه قضاییه مطلوب، قوه قضاییهای است که دو خاصیت داشته باشد، خاصیت اول، الخادم خائف، امنیت را از مفسد بگیرد، مفسدین و خائنین احساس امنیت نکنند.
ایشان ادامه داد: در مقابل، خاصیت دوم، مؤمنین، متدینین و عامه مردم ما به خاطر اعتماد به قوه قضاییه، احساس امنیت و آرامش کنند و این اعتماد، بزرگترین سرمایه نظام ما هست که در درجه اول با اعتماد به قوه قضاییه حاصل میشود و مقدمه این اعتماد خوشبختانه بر حسب تحولاتی که در دست اجرا هست، مردم ما را امیدوار کرده، این امیدواری به قوه قضاییه مقدمه اعتماد مردم است.
تحول در قوه قضاییه بدون توقف
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه تحول در قوه قضاییه اعتماد مردم را تقویت میکند، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات قوی و راهبرد سازشان به سران قوه قضاییه فرمودند «باید در سند طرح تحول قوه قضاییه از مرحله سند تا مرحله اجرا، تأخیری وجود نداشته باشد»، چرا؟ به خاطر اینکه مردم امیدوار شدند، اگر بنا شد سند تحول قوه قضاییه طراحی شد و تا اجرا فاصله افتاد، امیدواری مردم آسیب میبیند و باید این امیدواری، قویتر و شدیدتر به اعتماد مردم به قوه قضاییه متصل شود و امیدواریم عزیزان این امیدواری را بهعنوان یک سرمایه اخذ کنند تا مرحله نهایی اعتماد.
در استان نیز از زحمات ارزشمند مسؤولان قضاییه استان به خصوص در مقابلههایی که با ناهنجاریها، منکرات و جریانهای ضد انقلاب داشتند تشکر میکنم، امیدواریم عزیزان ما این مسیر را قویتر و قاطعتر ادامه دهند.