وقف، بزرگترین عامل انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر است
سنت حسنه وقف، ذخیره عظیم اجتماعی و بزرگترین عامل انتقال فرهنگ از نسل گذشته به نسل آینده است.
به گزارش Alamolhoda.com، آیت الله علم الهدی صبح امروز در آستانه دهه وقف، در دیدار با مدیرکل، معاونین و روسای اداره های اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی بیان داشت: اگر ترویج جامع و کامل برای وقف انجام می شد، افراد به دنبال تاسیس یک موسسه یا شخصیت حقوقی خیریه و آثار تمدنی آلوده غرب نمی رفتند.
وی با تاکید به اینکه برای ترویج وقف باید کارشناسان تبلیغات، جامعه شناسان و روان شناسان برنامه ریزی کنند، اظهار کرد: تشکلها، موسسات و شخصیت های حقوقی، ماندگاری و آثار و برکات وقف را ندارند زیرا قائم به افراد و نگرشهای آنها هستند.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه یکی از امتیازات اسلام نسبت به دیگر مکاتب و اندیشه های اجتماعی موضوع وقف است، افزود: وقف ذخیره عظیم اجتماعی و بزرگترین عامل انتقال فرهنگ از نسل گذشته به نسل آینده است.
وی اظهار کرد: رسالت اصلی اوقاف، مدیریت انتقال فرهنگ از گذشته به آینده است، و این کار بسیار مشکل نیاز به پیرایش و رسیدگی کامل دارد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: مدیریت وقف فقط اداره کردن مال موقوفه نیست، بلکه تشخیص جوهره نیت وقف و شناخت واقعیتی که واقف در مورد وقف اصرار داشته اهمیت دارد و جوهره نیت واقف هم از مقدمه نویسی وقف قابل استنباط است.
آیت الله علم الهدی گفت: محور فرهنگ ما دین است، و باید بسیاری از مبانی فرهنگی را از گذشته به امروز منتقل و کار فرهنگی را منحصر به عاشورا و ماه های محرم و صفر ندانیم.
وی با بیان اینکه به احکام وقف در درس خارج حوزه علمیه کم توجهی شده ، افزود: مدیریت انتقال فرهنگی محور اصلی و قطعی جریان مدیریت در وقف است.