۱۴۰۳ جمعه ۰۲ آذر

مداحان در ماهیت و موقعیت خود بازشناسی داشته باشند

شما مداحان جزو مومنان هستید. از همین رو باید در ماهیت و موقعیت خودتان بازشناسی داشته باشید تا هدف ابتدایی مسیر خود را فراموش نکنید. موقعیت ارزشمند شما این است که در عرصه زندگی‌تان واسطه ی عشق مردم به اهل بیت (علیهم السلام) هستید و نقطه عطش آنها به وسیله ی شما به اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) گره می‌خورد.

اختتامیه چهارمین نشست هم‌اندیشی مداحان و شاعران

آیت‌الله علم‌الهدی در اختتامیه چهارمین نشست هم‌اندیشی مداحان و شاعران نخبه کشور که شنبه، پنجم بهمن‌ماه با حضور جمعی از مداحان نخبه کشور در مشهد برگزار شد، با بیان اینکه بزرگترین مسئله‌ای که باید مورد توجه، تامل و درک مداحان قرار گیرد شناخت موقعیت از دیدگاه خودتان است، ابراز کردند: انسان گاهی در عرصه‌های مختلف زندگی با اراده و تصمیم خود در مسیری گام برمی‌دارد، اما به مرور زمان و در اثر حوادث روزگار فراموش می‌کند که از ابتدا با چه هدف و انگیزه‌ای در این مسیر وارد شده و موقعیت خود را از یاد می‌برد.

ایشان با بیان اینکه در عرصه خدمتگذاری عشق مردم به اهل بیت(ع) نیز گاهی این اشکال پیش می‌آید که آدمی هدف خود را فراموش کند، افزودند: نخبگان عرصه مداحی و عشق‌ورزی اهل بیت(ع)، از آن جهت که خود الگوی مردم قرار گرفته و صدها نفر را به دنبال خود می‌کشانند دارای اهمیت هستند.

آیت‌الله علم‌الهدی در ادامه بیان داشتند: خداوند در آیه 55 سوره ذاریات «وَذَکِّرْ فَإِنَّ الذِّکْرَى تَنفَعُ الْمُؤْمِنِینَ و پند ده که مؤمنان را پند سود بخشد» یک جمله بسیار سازنده بیان فرموده که ثابت می‌کند تذکر برای بزرگان باورمند و نخبگان هر جریانی ضرورتش بسیار بیشتر است، زیرا تذکر به مومنان نفی می‌دهد و غیر مومنان از این تذکر استفاده نمی‌کنند.

ایشان تصریح کردند: در عرصه خدمت‌رسانی شما مداحان جزو مومنان هستید از همین رو باید در ماهیت و موقعیت خودتان بازشناسی داشته باشید تا هدف ابتدایی مسیر خود را فراموش نکنید. موقعیت ارزشمند شما این است که در عرصه زندگی‌تان واسطه و دلال عشق مردم به اهل بیت(ع) هستید و مردم به وسیله شما دلداده اهل بیت(ع) شده و جریان‌های عاطفی و نقطه عطش آنها به وسیله شما به اهل بیت(ع) عصمت و طهارت گره می‌خورد.

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به روایتی از امام موسی کاظم(ع) که می‌فرمایند: خدا رحمت کند کسی که مردم را دوست ما قرار دهد، بیان کردند: «رحمت‌الله» یعنی مظهر رحمت خدا، این اصل شامل کسی می‌شود که مردم را دلداده و عاشق اهل بیت(ع) کند؛ این جمله امام(ع) بیانگر اصل ماهیت شما مداحان است.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کردند: اما جمله دیگری که در ذیل این روایت این امام بزرگوار می‌فرماید، بیانگر تکلیف و وظیفه شماست، ایشان بیان کرده‌اند هر چه عشق است را به طرف ما اهل بیت(ع) بکشانید، که این امر، امری بسیار مهم، سنگین و خطیر است.

ایشان با بیان اینکه شما به عنوان افراد نخبه این تبار، عمر بسیاری را در نوکری اهل بیت(ع) گذرانده‌اید و باید به این دستور حضرت موسی‌بن جعفر(ع) در همه عرصه‌های زندگی عمل کنید، تصریح کرد: شما باید به‌گونه‌ای تلاش کنید تا مردمی که پای مجلس شما می‌نشیند غیر از اهل بیت(ع) را دوست نداشته باشند و غیر آنان چیزی را نخواهند.

آیت‌الله علم‌الهدی افزودند: شما زمانی می‌توانید این سفارش امام معصوم(ع) را عمل کنید که برنامه شما آمیخته با یک تحریک و القای فکری و خطی باشد، همان‌گونه که امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب تاکتیک‌شان بر این بوده و هست که برنامه‌هایی اجرا کنید تا حماسه‌ساز باشد و گرایش‌های انقلابی را تأکید بورزد.

ایشان با بیان اینکه تا زمانی که برنامه مداحی شما فکرآفرین و خط ساز نباشد نمی‌توانید به سفارش امام کاظم(ع) در جذب عاشقان عمل کنید، اضافه کردند: از آن جهت که احساس و عاطفه در زنان قوی‌تر است باید مداحان زن به شکل ویژه به این امر توجه داشته باشند تا برنامه‌ها و فعالیت‌های مرتبط در مجالس زنانه به شکل صحیح انجام شود.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه اگر مردم به امام حسین(ع) علاقه داشته باشند، دیگر در هر سختی و کمبودی به دنبال غرب و قدرت‌های جهانی برای رفع نیازهای خود نخواهند رفت، افزودند: شما مداحان در بازشناسی موقعیت و ماهیت خودتان باید باور کنید که نوکر دستگاه امام حسین(ع) هستید و هرگاه علاقه، احساس و استقلال مردم را به خود دیدید این امر را فراموش نکنید.

آیت‌الله علم‌الهدی خاطرنشان کردند: دشمن تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با اسلام و ائمه(ع) مقابله کند و برای براندازی آن جریان‌ شیعه کشی به راه ‌انداخته است، لذا در مجالس عزاداری تنها به خواندن روضه و ذکر مصیبت اکتفا نکنید، بلکه آگاهی‌سازی و بصیرت افزایی به مردم را در اولویت کار خود قرار دهید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی