۱۴۰۳ پنجشنبه ۲۲ شهریور

 

خطبه دوم ـ این استثناء قانونی نیست، نه در کشورهای اسلامی، نه در بین شیعه، در تمام جهان سرزمین‌های مقدس استثنائات عرفی دارد، در عرف همه مردم، حتی در عرف غربی‌ها و مسیحی‌ها این استثنائات را قائل شده‌اند.

 

به گزارش Alamolhoda.com، آیت‌الله علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه دوم نماز جمعه این هفته، 5 خردادماه در حرم امام رضا (علیه‌السلام)، ضمن تقدیر از مردم به‌واسطه خلق حماسه انتخابات در 29 اردیبهشت‌ماه، اظهار کرد: از حماسه‌ای که شما بزرگواران در جمعه قبل آفریدید و این مشارکت عظیم در انتخابات به‌عنوان تکلیف شرعی و به‌عنوان وظیفه دینی، بنده تشکر می‌کنم، ان شاالله امیدوارم این تجلیلی که شما از یک نظام وابسته به دین، وابسته به امام زمان به خاطر این حماسه و این مشارکت انجام دادید، باعث خشنودی قلب نازنین مولا (علیه‌السلام) قرار بگیرد.

 

مشارکت واقعی مردم در انتخابات، بیش از 80 درصد بود

 

ایشان ادامه داد: مشارکت قابل‌توجه بیش از 70 درصد، البته در حقیقت مشارکت مردمی بیش از 80 درصد بوده است منتها به خاطر اخلالی که در توزیع تعرفه‌ها و صندوق‌ها شد، بخش عمده‌ای از اطراف تا چندین میلیون موفق به رأی دادن نشدند در سراسر کشور که ان شالله دستگاه‌های نظارتی و قضایی مسئله را پیگیری خواهند کرد و متخلفین را تحت پیگرد قرار می‌دهند که اعتماد مردم در انتخابات دیگر سلب نشود.

 

مردم برای دین و نظام خود در انتخابات شرکت کردند

 

آیت‌الله علم‌الهدی عنوان کرد: در دمکراسی‌ترین کشورهای دنیا این مشارکت بی‌نظیر بود، بالای 80 درصد آن‌هم در زمانی که دشمنان انقلاب، دشمنان پیغمبر و اسلام در ریاض جمع شده‌اند، شیطان بزرگ با ازناب و مزدورانش بنای توطئه علیه ملت ما دارد، این مشارکت بالای 80 درصدی شما مردم، یک مانور عظیمی در برابر دشمن ناپاک و شیطان بزرگ بود چون این‌هایی که دم از دموکراسی و مردم‌سالاری می‌زنند، با مزدورانی دورهم نشستند که در تمام تاریخ کشورشان سابقه حتی یک انتخابات ندارند، با آنان دست دادند، مردم‌سالاری و دموکراسی آنان دروغش بر دنیا ثابت شد که در هیچ جای دنیا مشارکت بالای 80 درصد وجود نداشته و این به خاطر دین مردم بود.

 

برخی برای تشکر از حضور مردم در انتخابات، حرمت‌شکنی کردند

 

ایشان با تأکید بر اینکه مردم برای دین و نظام خود در انتخابات شرکت کردند، گفت: انگیزه‌ای که مردم در این انتخابات داشتند به خاطر دینشان بود، دین مردم را پای صندوق‌ها آورد،ما از شما مردم و از دین‌مداری‌تان تشکر می‌کنیم؛ در جمعه آخر ماه شعبان مقارن ماه مهمانی خدا از این دین‌داری که شما نشان دادید در حمایت از اسلام و نظامی که خط مقدم مبارزه با دشمنان خدا روی کره زمین قرار گرفته است، تشکر می‌کنیم.

 

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به حرمت‌شکنی اخیر در جشنی انتخاباتی در مشهد، خاطرنشان کرد: تشکر ما با دعاست و دقیقاً وقتی آدم از دین‌مداری مردم می‌خواهد تشکر کند، باید با دعا تشکر کند ولی متأسُفانه یک عده عزیزان ما روز گذشته، تشکرشان از شرکت مردم در انتخابات، با حرمت‌شکنی امام رضا (علیه‌السلام) صورت گرفت.

 

حرف مرا در تقدس سرزمین مشهد قبول ندارید، شما را به قرآن دعوت می‌کند

 

ایشان تصریح کرد: این جفای در حق دین است که ما از مردم با حرمت‌شکنی امام رضا بخواهیم تشکر کنیم، این غلط است؛ برادران و خواهران، این جمله را بنده با منطق، با دلیل، با برهان به‌عنوان برادر پیرمرد شما با شما عرض می‌کنم، درهرحال شهر مقدس مشهد حرم امام رضا است، اینکه می‌گویم شهر مقدس مشهد حرم امام رضا است، حرف من نیست، حدیثش را خواندم، اگر حدیث را قبول ندارید، این قرآن، ما شما را به قرآن دعوت می‌کنیم، این آیه قرآن است که ثابت می‌کند شهر مقدس مشهد حرم امام رضا است.

 

آیت‌الله علم الهی با اشاره به منبع قرآنی مقدس بودن سرزمین مشهد، ادامه داد: سوره مبارکه اسراء آیه اول می‌فرماید « سُبْحانَ الَّذی أَسْری‏ بِعَبْدِهِ لَیْلاً مِنَ الْمسجدالحرام إِلَی الْمَسْجِدِ الْأَقْصَی الَّذی بارَکْنا حَوْلَهُ...»، خدا می‌گوید پیغمبر را در یک‌شب از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی آورد، «الْمَسْجِدِ الْأَقْصَی الَّذی بارَکْنا حَوْلَهُ»، مسجد اقصی که اطراف، حریم و سرزمین این مسجد را برکت دادیم، مفسرین به این بارکنا حوله استدلال کردند که سرزمین فلسطین از نظر قرآن، سرزمین مقدس است و قداستش به خاطر مسجد اقصی است، چطور مسجد اقصی، سرزمین فلسطین را به نص صریح قرآن می‌گوید بارکنا حوله، اطرافش را برکت دادیم، حریمش را برکت دادیم و قداست بخشیدیم اما تربت پاک علی بن موسی‌الرضا در این شهر به‌اندازه یک شهر قداست ندارد؟ به‌اندازه یک شهر حریم این حرم نیست؟

 

ایشان خاطرنشان کرد: این شهر حرم امام رضا (علیه‌السلام) است به نص صریح این آیه قران، این نظر بنده نیست که بگویید تو را قبول نداریم، حرفت را هم قبول نداریم، این آیه قرآن است، این شهر حرم امام رضا است، شما حتی یک آدم بی‌ایمان را پیدا کنید، آیا حاضر است بیاید در صحن امام رضا (علیه‌السلام) یک نوازندگی عمومی و جمعی راه بیندازد؟ مشهد صحن و حرم امام رضا (علیه‌السلام) است، این قصه حرمت‌شکنی نسبت به وجود اقدس امام هشتم است؛ این حرمت‌شکنی را چرا اینجا انجام دهیم؟

 

استثناء سرزمین مقدس، استثنائی عرفی در تمام دنیا است

 

این استثناء قانونی نیست، نه در کشورهای اسلامی، نه در بین شیعه، در تمام جهان سرزمین‌های مقدس یک استثنائات عرفی دارد، قانون در همه کشور یکسان است اما اینجا سرزمین مقدس است و حرم امام رضا است و حرم امام رضا در عرف همه مردم، حتی در عرف غربی‌ها و مسیحی‌ها؛ سرزمین مقدس استثنائات دارد، این استثنائات قانونی نیست، عرف متدینین، عرف مردم و جهان این استثنائات را قائل شده.

 

 

 

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان این‌که نهی از منکر یک طلبه پیرمرد، اقتدارطلبی نیست، تصریح کرد: این اقتدارطلبی نیست، بنده از اول نه قدرت داشتم و نه الآن قدرت دارم، بنده یک طلبه‌ام، این هم تریبون نماز جمعه است، این تریبون ملک من نیست، در این تریبون، ولی امر مسلمین حجت امام زمان مرا نصب‌کرده برای این تریبون و با یک فرمان کنار می‌روم، این تریبون فریضه الهی و نماز مردم است، این‌قدرت نیست، ارتش، نیروی نظامی و دستگاه اجرایی نیست، من هم یک طلبه پیرمرد هستم و حرف  می‌زنم، نهی از منکر می‌کنم، نیروهای نظامی، انتظامی و قضایی کشور دارند وظیفه خود را انجام می‌دهند و به بنده ارتباطی ندارند، من نه سرباز دارم، نه ارتش دارم و نه نیروی نظامی دارم، یک طلبه‌ام نهی از منکر می‌کنم.

 

نوازندگی جمعی و کنسرت در مشهد، حرمت‌شکنی امام رضا (علیه‌السلام) و حرام است

 

ایشان با تأکید بر این‌که نوازندگی عمومی در مشهد، حرمت‌شکنی امام رضا (علیه‌السلام) است، گفت: این تریبون نماز جمعه است، حداقل در خطبه نماز جمعه باید امربه‌معروف و نهی از منکر شود و به‌عنوان نهی از منکر می‌گویم مردم، نوازندگی‌های عمومی و جمعی و کنسرت‌ها در مشهد حرمت‌شکنی امام رضا (علیه‌السلام)، انکر منکرات در این شهر این است که حرمت امام رضا (علیه‌السلام)شکسته شود، من هم نهی از منکر می‌کنم، خدایا تو شاهد باش من وظیفه‌ام را در نهی از منکر کردم، مردم می‌خواهند نهی از منکر کنند یا نه، خودشان می‌دانند، من وظیفه‌ام را در نهی از منکر انجام دادم. «هیهات منا الذله»

 

هرچه می‌خواهید به من فحش دهید، توهین کنید و افترا بزنید اما با امام رضا چرا؟

 

نماینده ولی‌فقیه با بیان این‌که برگزاری کنسرت هنجارشکن در هر نقطه‌ای از کشور دشمنی با خدا است، تصریح کرد: حرمت‌شکنی امام رضا حرام است، منکر است، ایجاد کنسرت نوازندگی‌های عمومی و جمعی در هر نقطه‌ای از کشور اگر هنجارشکن باشد، نه‌تنها گناه است بلکه توسعه و ترویج فسق و فجور و دشمنی با خداست، اگر هنجارمند باشد بستگی به اولیاء فرهنگ دارد که هر کار می‌خواهند بکنند اما اینجا حرمت‌شکنی امام رضا است، اینجا حرم و صحن امام رضا است، این حرمت‌شکنی چرا؟ من آدم بدی هستم، با بنده بد هستید، به بنده فحش می‌دهید، این‌همه تخریب، فحش، توهین، افترا، تقطیع حرف‌ها، خلاف حرفم را پخش می‌کنید، بیشتر از این بکنید اما با امام رضا چرا؟

 

فقط عیبش این است که امام رضا غریب الغرباء است، روزی که جگرش را پاره‌پاره کردند در این شهر غریب الغربا بود، امروز هم غریب الغربا است که حرمتش را در هم بشکنید؟ این درست است؟

 

شما مسلمانید، حرمت‌شکنی کنسرت در مشهد را از مراجع استفتاء کنید

 

ایشان خاطرنشان کرد: شما حرف مرا قبول ندارید، بنده اصول دین نیستم که مرا قبول کنید، این مراجع تقلید شما، از آنان استفتاء کنید که کنسرت در مشهد حرمت‌شکنی امام رضا هست یا نیست، استفتاء از مراجع تقلید کنید، مقام معظم رهبری، مراجع قم و نجف، شما مسلمانید، شما شیعه‌اید، شما تقلید می‌کنید در اعمال و احکامتان، اگر حرف مرا قبول ندارید از مراجعتان بپرسید.

 

امیدواریم حرمت‌شکنان در ماه مبارک رمضان با امام رضا (علیه‌السلام) آشتی کنند

 

آیت‌الله علم‌الهدی اظهار کرد: امیدواریم خداوند متعال بانیان این حرمت‌شکنی را هدایت کند، غیر از هدایت چیز دیگری برای آنان نمی‌خواهیم چون ما دنباله‌رو پیغمبریم چون خداوند در سوره احزاب می‌فرماید « لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی‏ رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»، پیغمبر الگوی شما است، پیغمبر را سنگ می‌زدند، می‌گفت «الّلهُمَّ الرحم قَوْمِىِ فَإِنَّهُمْ لا یَعْلَمُونَ»، خدایا به این‌هایی که به من سنگ می‌زنند رحم کن، ما هم دنباله‌رو پیغمبریم، می‌گوییم خدایا این‌ها را هدایت کن.

 

ایشان افزود: این‌ها از خانواده‌های متدین هستند، پدران برخی از این‌ها را می‌شناسیم، آدم‌های خیر و متدین بودند، مادرهای این‌ها با عشق امام رضا به این‌ها شیر دادند، ان شاالله خدا این‌ها را هدایت کند، این ماه رمضان شب‌های احیا دلشان به‌طرف خدا برود، با امام رضا آشتی کنند و این‌قدر حرمت‌شکنی نسبت به امام هشتم انجام ندهند، دنبال حرمت‌شکنی هم نباشند.

 

خدایا، ما را بعد از یک‌عمر سر به خاک امام رضا گذاشتن، ما و نسل ما را در صف دشمنان امام رضا قرار نده، خدایا ما که دل داده امام رضا هستیم، نسل ما را دلداده امام رضا قرار بده.

 


دریافت

 

نظرات (۲)

  • محمدتقى فرجى

  • مستثنیات عرفى سرزمین هاى مقدس

    نامه به آیت الله علم الهدى

    آیت الله سید احمد علم الهدى، زیدعزه
    امام جمعه محترم مشهد و نماینده مقام رهبرى در استان خراسان رضوى

    پس از سلام و تحیت،
    بدینوسیله مایلم از سر وظیفه دینى و به عشق على ابن موسى الرضا(ع)، چند مطلب کوتاه را به سمع و نظر مبارک برسانم.

    یکم، بر اساس احکام دینى و فتاواى مراجع تقلید، هرگونه موسیقى و موزیک که در آن لهو و لعب باشد، حرام است.

    فتواى آیت الله صافى گلپایگانى،
    "استفاده و خرید و فروش و ساختن و تعلیم و تعلم آنها حرام و خانه ها و مؤسساتی که برای اجراء این برنامه ‌ها تأسیس می‌ شود، همه خانه فساد است، و پولی که از این راه کسب می‌ شود و اشتغال در این مراکز همه حرام است، و هیئت‌ های آنها باید شکسته شود و هر کس که آن را بشکند ضامن نیست".

    و فتواى آیت الله وحید خراسانى،
    "خرید و فروش آلات موسیقی مطلقا حرام و باطل است و نگهداری آنها بنابراحتیاط واجب حرام است و بنابراحتیاط واجب باید آنها را از بین برد و نواختن آلات موسیقی (چه لهوی نواخته شود چه غیر لهوی، چه مطرب نواخته شود چه غیر مطرب) حرام و از گناهان کبیره است. شرکت در مجلسی که آلات موسیقی می نوازند – چه مطرب یا لهوی بنوازند چه غیر مطرب و غیر لهوی بنوازند  – حرام است و گوش دادن به موسیقی چنانچه مطرب یا لهوی باشد حرام است".

    دوم، جنابعالى در بخشى از خطبه هاى نماز جمعه این هفته مشهد فرمودید، "این شهر متعلق به امام رضا(ع) و محل حرم امام رضا(ع) است، مشهد صحن و حرم امام رضا(ع) است، در تمام جهان سرزمین‌ های مقدس یکسری استثنائات عرفی دارد؛ اینجا حرم امام رضا(ع) است و سرزمین مقدس استثنائاتی دارد که مربوط به قانون نیست، بلکه مربوط به عرف است".
    از این سخن، البته هم همت و همیت و غیرت دینى هویداست، و هم کمى تا قسمتى، استعداد بد فهمى مى شود، زیرا چنین به نظر مى رسد که تلطیف مواضع فوق، یعنى تقلیل یک فعل حرام و به تبع آن یک کار غیر قانونى، به یک استثناى عرفى!

    سوم، بعون الهى، و تحت توجهات امام رضا(ع)، نسبت به ساحت مقدس حرم رضوى، تاکنون هیچگونه اسائه ادبى دیده نشده است و شما در صیانت از حریم حرم، الحق کارنامه کامیابى داشته اید، اما در این میان، آنچه مهمتر و حائز اهمیت بیشتر است، ضرورت رعایت احکام حلال و حرام الهى، و ایمان قلبى به این که حلال خدا تا قیامت حلال، و حرام خدا تا قیامت حرام است، و موسیقى، چه مطرب و لهوى، و چه غیر مطرب و غیر لهوى، مطلقاً حرام است، و هرگز و تحت هیچ عنوانى، نباید در مشهد باب حرام، باب شود.

    چهارم، حفظ حرمت امام رضا(ع) و صیانت از تقدس مشهد مقدس، نه فقط از استثنائات عرفى، بلکه از مستثنیات شرعى و قانونى است. و عالمان دینى على العموم، و امام جمعه محترم مشهد على الخصوص، هرگز نباید تحت تأثیر فشارهاى تبلیغاتى اخیر، و هوچى گرى هاى مشتى از عناصر مرعوب جریان روشنفکرى بیمار و وابسته، به کسانى اجازه دهند، آلات موسیقى و دستک تنبک خود را رفته رفته و از سر استدراج، به شهر امام رضا(ع) تحمیل کنند، چه اگر چنین شود، دیرى نخواهد پایید که در جوار حرم رضوى، شاهد رقص و پایکوبى مختلط هم خواهیم بود.

    پنجم، هیچ مقامى، به هیچ بهانه اى، حتى به بهانه هایى چون بهانه انتخابات، نباید به حریم حرم رضوى و مقام شامخ امام رضا(ع) بعنوان خط قرمز مردم، کم التفاتى نماید، و بدیهى است، که برگزارى کنسرت،(آن هم کنسرت هایى از جنس حرام)! در شهر مشهد، یقیناً التفات به امام رضا(ع) و دوستداران آن امام همام نیست. بله هرگز نباید امام رضا(ع) را سیاسى و جناحى کنیم، و این سخن، سخن صحیحى است، اما هیچ یک از ما نباید از نام و یاد امام رضا(ع) استفاده ابزارى کنیم. و همه باید بدانیم که زبان تعریض و تعرض، زبان گویایى نیست، من پیشنهاد مى کنم که آقاى رئیس جمهور، با یک دستور رسمى، پرونده برگزارى کنسرت در جوار امام رضا(ع) را، یک بار و براى همیشه ببندند.

    ششم، صرفاً براى شاهد مثال مى گویم، که در عربستان، فرهنگ
    حاکم بر مکه و مدینه، با فرهنگ حاکم بر ریاض و سایر شهرهاى آن کشور متفاوت است. و در عراق و سوریه هم، آداب و رسوم شهرهاى مذهبى، با دیگر شهرهاى این کشورها، تفاوت مشخص دارد. حتى در امارات متحده عربى، که یک کشور مسلمان سنى مذهب است، تفاوت رعایت موازین دینى در شهر شارجه که یک شهر علمى و دانشگاهى است، در مقایسه با دیگر شهرها، و دوبى و ابوظبى، کاملاً محسوس است.

    کوتاه سخن اینکه، اگر رعایت" مستثنیات عرفى در سرزمین هاى مقدس" لازم است، یقیناً "مستثنیات عرفى، شرعى و قانونى در مشهد مقدس" واجب است. و پر واضح است که مسئولیت این مهم قبل از هر کس، بر عهده مسئولین محلى و در رأس آن امام جمعه محترم مشهد و نماینده مقام رهبرى در خراسان رضوى است.

    از خداوند قادر متعال دوام توفیقات جنابعالى را مسئلت دارم.

    ایام عزت مستدام

    محمدتقى فرجى
    رئیس بنیاد حکمت و اندیشه

    موسیقی حتک حرمت نیست
    موسیقی انواع مختلفی دارد
    بعضی از نظر فقها حرام و بعضی حلال است
    حلال خدا را حرام کردن وسخت گیری بر مردم خواست خدا نیست
    موسیقی میتواند اعلان. جهاد باشد
    مارش نظامی باشد
    کنسرت هم میتواند برای امام رضا باشد برای عذا داری
    حلال خدا را حرام کردن درمحضر امام رضا ع با کدام
    تفسیر از قران برابر است ازدواج حلال است و زنا حرام میتوانید حرامش کنید
    موسیقی برای نزدیک شدن به خدا حلال است و شما حرامش کردی چه بسیار خواهند بود گمراهانی که با فرمایش شما هدایت نشده و حق هدایت شدن را از ایشان سلب کردید

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی