مراسم ده ی آخر صفر
ائمه اصرار داشتند یاد امام حسین (علیه السلام) زنده شود
در هر زمانی شیعیان برحسب همان زمان سنت و روشی برای عزاداری داشتند و آنچه برای ما مهم است این است که ما مجری برنامه های قدیمی دیگران به عنوان عزاداری هستیم و باید در این امر مطابق ذوق و خواسته های امروزی تحول ایجاد کنیم.
دهه ی آخر صفر ، مجتمع آیه ها
آیت الله علم الهدی در مراسم دهه ی آخر ماه صفر در مجتمع آیه ها بیان داشتند: در این ایام رویکرد مطالعاتی نسبت به نظام عزاداری و برنامه های انجام شده در این دوماه و عرض ارادت به ساحت مقدس امام زمان(عج) بوده است
آنچه با توجه به رشد اجتماعی سیاسی مردم و با این پیشرفت انجام شده در بینش مردم ایجاد شده اقتضا میکند در اجرای مراسم عزاداری ما هم تحولی بوجود بیاید. آنچه به روش سنتی انجام میشد صرفا اقامه ی عزا و زنده نگه داشتن یاد و نام سید الشهدا (ع) بوده است
ایشان در ادامه افزودند: ائمه اصرار داشتند یاد امام حسین(ع) زنده شود به نحوی که خود مردم دوست داشتند، در هر زمانی شیعیان برحسب همان زمان سنت و روشی برای عزاداری داشتند و آنچه برای ما مهم است این است که ما مجری برنامه های قدیمی دیگران به عنوان عزاداری هستیم و باید در این امر مطابق ذوق و خواسته های امروزی تحول ایجاد کنیم.
آیت الله علم الهدی در بحث آسیب هابی موجود بیان داشتند: این علامت که در هیئات استفاده میشود نماد علم حضرت ابوالفضل(ع) است اما در آن الان شیر و خورشید و پرطاووس و کبوتر وشمشیر گذاشتند و بنام حضرا عباس حمل میکنند و پشت آن مردم سینه میزنند و اصلا مطابق فرهنگ امروزی نیست چون الان این علائم مظهر قدرت نیست.
ایشان در ادامه تاکید کردند: هنرمندان ما بنشینند مطابق فرهنگ امروز ما علامتی طراحی کنند. مثلا طبل زدن نماد لشکر امام حسین(ع) نبوده و نماد لشکر عمرسعد است اما الان در عزاداری ما وارد شده است.