تفسیر مهدیه. سوره ی عادیات
انسان پول پرست همه چیز حتی خدا را فراموش کند
انسان نسبت به دوستی مال سبب ناسپاسی انسان میشود لذا شدید سه معنا دارد، اول به معنای سرسختی و شدت در محبت است و این سبب میشود انسان در استخدام مال قرار گیرد. این سبب می شود انسان پول پرست شود و همه چیز حتی خدا را فراموش کند.
تفسیر سوره ی "عادیات" مهدیه مشهد
آیت الله سید احمد علم الهدی در ادامه ی تفسیر سوره ی "والعادیات" بیان کردند:رسیدیم به نفسیر آیه هشتم و خداوند این آیه را سومین مقسوم علیه آورده و اصل تفسیر ما بر روی کلمه ی خیر است. اکثر مفسران خیر را به مال تفسیرکردند و انسان را مال دوست دانستند.
علت این تفسیر برای خیر این استکه خدا در این سوره در مورد خصوصیات منفی انسان سخن می گوید، پس متناسب با آیات قبلی این کلمه را به مال تفسیر کردند.در اینجا چند نکته وجود دارد، اول اینکه محبت انسان به مال حاکی از مال دوستی ذاتی بشر است و منشاء آن دو گرایش در انسان است اول حس انحصار طلبی، دوم حب ذات است.
ایشان در ادامه افزودند:نکته ی دوم از مال تعبیر به خیر شده چون اصل مال خوب و خیر است و انسان ها با تکیه ی بر آن هم میتوانند معیشت دنیایی خوب و هم یک آخرت آباد برای خود ایجاد کنند. علت سوم اینکه انسان ها در مسیر بدست آوردن مال و هم مصرف آن خود را بدبخت می کند پس انسان باید با توجه به خیر بودن مال برای این دو موضوع مسیر درست انتخاب کند.
آیت الله علم الهدی در تبیین این آیه تاکید کردند: در این آیه آنچه مورد سرزنش است "لشدید" بودن در انسان است، شدید بودن انسان نسبت به دوستی مال سبب ناسپاسی انسان میشود لذا شدید سه معنا دارد، اول به معنای سرسختی و شدت در محبت است و این سبب میشود انسان در استخدام مال قرار گیرد. این سبب می شود انسان پول پرست شود و همه چیز حتی خدا را فراموش کند.
ایشان در ادامه افزودند: معنای دوم بخیل بودن است، بخل ثروت منشاء بسیاری از مفاسد و ناسپاسی خداست. معنای سوم هم قدرتمند بودن است و نسان در مال دوستی بسیار قدرتمند است و این قدر در بعضی بالفعل می شود ودر برخی نه و این قدرت وقتی سبب شد انسانی در پول دوستی شدت داشته باشد این قدرت سبب فراموشی خدا میشود.