درجریان رسانهای بامظلومیت حق روبهرو هستیم
در جامعه امروزی نیازمند به رسانههای شجاع و با شهامت هستیم، رسانه اگر میخواهد نقش سازنده داشته باشد باید در مسیر حق باشد و از گفتن حق ترسی نداشته باشد. همچنین در فضای امروزی جامعه نیاز است رسانههای انقلابی و ارزشی با یکدیگر متفق باشند و رقابتهای نادرست را کنار بگذارند.
به گزارش alamolhoda.com، آیتالله علمالهدی ظهر امروز در دیدار مدیران رسانهها و روابط عمومی سازمانهای خراسان رضوی بعد شنیدن سخنان چند تن از ایشان و ضمن تبریک میلاد امام رضا(ع) و گرامیداشت روز خبرنگار با اشاره به آیه 6 سوره حجرات اظهار داشت:
بسیار نکات ارزشمند و قابل توجهی بود که برای من قابل استفاده بود. همگان زمانی که این آیه را قرائت میکنند، تنها به بخش ابتدایی آن توجه دارند که بیان کننده آن است که خبرنگار و خبررسان عادل بایستی در مورد مطالب بیان شده تحقیق کند.
وی افزود: بخش دوم از این آیه بیان کننده ویژگیهای رسانه در تراز انقلاب است؛ در این بخش تاکید شده است که برای انعکاس اخبار بایستی تبیین محتوا صورت گیرد، این اقدام بدان جهت است که مبادا در برخوردهای اجتماعی دچار جهالت و بیتوجهی شوید.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تاکید کرد: منشاء برخوردهای اجتماعی، تعارضها و تضادهایی که در عرصه سیاسی به وجود میآید، رسانه است؛ رسالت رسانه این است که در تنظیم تناقضات سیاسی جامعه مسیری را پیش گیرد که به پشیمانی منتهی نشود.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه رسالت رسانه حرکت در مسیر کمال، تعالی و پیشرفت است، گفت: هرآنچه که ما به اسلام نسبت میدهیم علاوه بر اینکه مستدل بودن، بایستی مستند باشد؛ اگر حرفی به اسلام نسبت میدهیم باید سند آن از قرآن و حدیث نیز ارائه شود، در این صورت است که میتوانیم بگوییم این اظهار نظرها به اسلام تعلق دارد، در غیر این صورت تنها اظهار نظر شخص خواهد بود.
وی تصریح کرد: هرآنچه که ما بخواهم به مکتب دینی نسبت دهیم، باید با سند قرآنی و یا سند روایی همراه کنیم؛ رسالت رسانه آن است که به جامعه، مسئولین و سیاست گذاران علم و دانش ارائه کند تا آنها بر این اساس بتوانند در همه اصطکاکات اندیشهها و برخوردهای فیزیکی مسیری را برگزینند که در نهایت به پشیمانی ختم نشود.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه جامعه مواد اولیه تفکر، اندیشه و فعالیتهای فکری خود را از رسانه اخذ میکند، بیان کرد: رسانه در تراز اسلام و انقلاب آن رسانهای است که نقش تصمیم سازی را برای تصمیم گیرندگان و مدیریت کنندان جامعه دینی را ایفا کند.
آیت الله علم الهدی خاطر نشان کرد: ما مسلمان و شیعه هستیم و به طور حتم با انسانهای لائیک تفاوت داریم، در اندیشه لائیک همه در هنرنمایی آزاد که منتسب به لااوبالیگری است، اختیار دارند ولی ما از آزادیهایی که منتسب به لااوبالیگری هستند برخوردار نیستیم و در اجرای برنامههای هنری و علمی خود مسائل شرعی را رعایت میکنیم.
وی در مورد تهدید رسانهها تصریح کرد: بنده عرایضی را در مورد مسائلی میگویم ولی برخی رسانهها روایتهایی که بنده مطرح میکنم را به نقل از من منتشر میکنند؛ این بیتوجهی از لااوبالیگری و جهل رسانهای حکایت دارد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: در روایتهایی که مطرح میشود برخی اصحاب رسانه برآن میشوند تا از مطالب بهرهگیری سیاسی کنند و حرف امام معصوم(ع)، امام خمینی(ره) و رهبری را به عنوان گفته بنده منتشر میکنند.
آیت الله علم الهدی خاطر نشان کرد: این گونه مشکلات نهتنها در برخی رسانههای لااوبالیگر وجود دارد بلکه در برخی رسانههای خودی نیز این مشکل به وجود میآید؛ این مسائل یا بر اساس اشتباه صورت میگیرد و یا با غرایض سیاسی به وجود میآید.
وی افزود: خبری که منعکس میشود باید نقش مفید و بسزایی در تصمیم گیریها، جریانهای اجتماعی، مدیریت اجتماعی، فضا سازیهای اجتماعی و اجرای برنامههای عملیات روانی داشته باشد، اگر مطلبی به تصمیم ناهنجار در مدیریت اجتماعی و عملیات روانی تحریک اجتماعی منجر شود، تمام مظالم در حوزه اجتماعی گریبانگیر رسانه میشود.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه مسئولیت تولیت رسانه ازجمله خطرناک ترین مسئولیتها در فقه دینی ما است، اظهار داشت: ما در جریان رسانهای کشور و مشهد با مظلومیت حق مواجه هستیم، علاوه بر خبرگزاریها و مطبوعات، ما در مظلوم ماندن بیان حق در منبرها، سخنرانیهایی که ار سرتاسر دنیا برگزار میشود و حتی برخی خطبههای نماز جمعه کشور نیز مواجه هستیم.
آیت الله علم الهدی تصریح کرد: برخی در بیان حق ملاحظه میکنند و بر زبان جاری میسازند که به واسطه حق گویی موقعیت اجتماعیشان به خطر میافتد؛ این افراد حاضر به اظهار حق نیستند تا مبادا مخاطبشان دیگر خریدار مطالبشان نباشد.
وی گفت: بنده در دیداری که با یکی از مدیران رسانهای داشتم مطالبی را عرض کردم و این فرد در جواب بنده گفت، ما باید مخاطب خودمان را داشته باشیم و در بیان مطالب ملاحظه کنیم، بنده هم در جواب گفتم که من دیگر با شما عرضی ندارم؛ وقتی شما میگویید که میخواهید مخاطب خود را داشته باشید اگر به قرآن و ائمه(ع) نیز جسارت شود باز هم شما به جذب مخاطب خود بها میدهید، نفاقی بالاتر از این نیست که مدیر رسانهای بگوید که ما میخواهیم مخاطب خودمان را داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: بنده از مسئول رسانهای پرسیدم که چرا در رسانه خود به بنده ناسزا دادی؟ مگر مسلمان نیستی؟ به چه مجوزی ابن اقدام را انجام میدهی؟ آن مسئول در جواب گفت که ما باید مخاطب خودمان را داشته باشیم، این گونه اقدامات حرام است؛ تو میخواهی فعل حرام مرتکب شوی در عین حالی که مخاطب خود را داشته باشی!
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه اگر شجاعت و شهامت در رسانههای متدین به جریانی اثر گذار تبدیل شود، تمام مشکلات کشور حل میشود، بیان کرد: رسانهها باید در بیان حق پیشگام باشند این در حالی است که بیان نکردن حق ترس از عملیات روانی اجتماعی است.
وی بیان کرد: رسانهها باید در چهره سازی و رسانهای کردن افراد نا اهل توجه خود را افزاش دهند و نگذارند که افراد در موقعیتهای انتخاباتی با استفاده از رسانهای شدنشان سرنوشت جامعه را به دست گیرند.