دانشگاه متولی پرورش افراد در بستر تخصص است نه فرهنگ سازی
برخی مدیران و مسؤولین دانشگاه توجهشان صرفاً به مسائل فرهنگی مطلق در جامعه است، این رویکرد اثرگذار نیست چراکه دانشگاه متولی فرهنگ و فرهنگسازی نیست، بلکه محل پرورش افراد در بستر تخصص است باید دانشجو را در حوزه علمی و تخصصی پرورش داد نه صرفاً اخلاقی مطلق و جامع زیرا تربیت و پرورش در مراحل قبل از جوانی باید صورت گیرد
به گزارش alamolhoda.com، آیتالله علمالهدی عصر امروز در اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور که در تالار امام علی(ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، گفت: در رشتههای مختلف علمی فقط رشتههای پزشکی است که آمیختگی علم و عمل در آن وجود دارد و در بقیه رشتهها میان علم و عمل فاصله است.
وی افزود: عمل علم را کامل میکند و علم در جریان عملیاتی رشد میکند و هر کدام از شما باید به آمیختگی علم و عمل توجه کنید.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با تأکید بر اینکه این همایش در جوار امام هشتم همایش پربرکتی خواهد بود، خطاب به مسؤولان دانشگاه گفت: در حوزه باورمندی تردید نکنید چراکه مشکلی که جامعه ما به آن مبتلاست این است که در حوزه جهاد و عمل مشکلداریم و وجود تردید در افراد باعث ثروتاندوزی و مالاندوزی شده است.
آیت الله علمالهدی با بیان اینکه در حوزه درمان و اجرای مبانی پزشکی آنچه مهم است مسأله تردید نداشتن است، تصریح کرد: اگر در یک فرد تردید به وجود نیاید میتواند بهجای هزار نفر تأثیرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه دارالتربیت نیست، گفت: باید دانشجو را در حوزه علمی و تخصصی پرورش داد نه صرفاً اخلاقی مطلق و جامع زیرا تربیت و پرورش در مراحل قبل از جوانی باید صورت گیرد و اینگونه حرکتها در قشر جوان دانشجو به نتیجه نمیرسد یا نتیجه معکوس میدهد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با ابراز تأسف از اینکه برخی مدیران و مسؤولین دانشگاه توجهشان صرفاً به مسائل فرهنگی مطلق در جامعه است، تصریح کرد: این رویکرد اثرگذار نیست چراکه دانشگاه متولی فرهنگ و فرهنگسازی نیست، بلکه محل پرورش افراد در بستر تخصص است و به کار بردن تخصص بهترین نقش تربیتی را در دانشگاه خواهد داشت.
آیت الله علمالهدی با اشاره به اینکه باید در مسأله کاربرد و هدف تخصصی پزشکی دانشجو را پرورش دهیم، گفت: آنوقت است که بهخوبی میتوانیم در کنار آموزش به پرورش نقش دهیم و اگر توجه نکنیم دانشگاه تبدیل به مکانی برای آموزش مطلق میشود و درنتیجه بسیاری از مسائل اخلاقی و ثروتاندوزی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات حوزه بهداشت برعهده گرفتن مسائل درمان است، افزود: وزیر بهداشت اول وزیر بهداشت است سپس وزیر درمان و سپس وزیر آموزش است اما نباید مدیریت دانشگاهی معطوف به مسائل درمانی شود.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: آمیختگی علم و عمل و پرورده شدن مسؤولین آموزش کشور در حوزه مدیریتی بهخوبی ملموس است و برجستهترین متخصصها صرفاً عنصر اجرایی و نسبت به جریانهای فکری بیگانه میشوند.
آیت الله علمالهدی، مدیریت درمان را در دل علم و دانش دانست و خاطرنشان کرد: از ویژگیهای این نظام این است که به جریان علمی و عملی توجه دارد و اینکه در مدیریت دانشگاه مدیریت درمانی بر آموزش مقدم شده اشکال دارد و امیدواریم که تناسب آن حفظ شود.
وی تصریح کرد: در عرصه مدیریتهای دانشگاهی و علوم پزشکی مشکل این است که افراد عرصههای مدیریتی سنگین را قبول نمیکنند و اگر اخلاص شما نبود هیچوقت حاضر نمیشدید این مسؤولیت را بپذیرید.