۱۴۰۳ جمعه ۰۲ آذر

مراسم شهادت امام باقر(ع)

يكشنبه, ۲۱ مهر ۱۳۹۲، ۱۰:۰۷ ق.ظ

دولت باید در مذاکرات خود تقیه ی مبارزاتی داشته باشد

آموزه‌های امام باقر(ع) و سایر ائمه معصومین(ع) در برخورد با دشمنان شگرد امروز شیعیان و انقلاب اسلامی در دنیاست همان طور که حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب این آموزه‌ها را به عنوان راهبردی برای مبارزه با دشمنان و بدخواهان به کار گرفتند.

مراسم شهادت امام باقر(ع)، حرم مطهر امام رضا (علیه السلام)


 

آیت الله علم الهدی ظهر امروز، در مراسم سوگواری امام محمدباقر(ع) در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی در جمع عزاداران پنجمین امام شیعیان بیان کردند: ارزشمند ترین توفیق و سعادت برای شما اقامه ی عزای امام باقر(ع) در حرم رضوی است، این امام بزرگوار وصیت کردند هرسال در روز شهادت مراسم یادبود شهادت ایشان در منا برگزار شود.


ایشان در ادامه افزودند: اما امسال این سعادت برای شما فراهم شده تا در منای روضه ی منوره امام هشتم(ع) سالروز شهادت امام باقر را اقامه می کنید، و شاید این سرزمین منا کمتر از آن منا مورد توجه حق نباشد پس ما به این سعادت مفتخریم که این مراسم شهادت را در این مکان برگزار می کنیم.در این مراسم که برای ولایت اهل بیت(ع) تشکیل می شود آنچه برای ما لازم است اینکه با توجه به ولایت اهل بیت(ع)  راهبرد و رهنمود خود را در زندگی اجتماعی امروزمان از مکتب ولایت آنها اخذ کنیم. اگر این توفیق را داشته باشیم ، توشه‌ای ارزشمند از این شعائر ولایی نصیب ما شده است.


ایشان با اشاره به سیره ی امام باقر(ع) افزودند:وجود امام باقر سیره ی زندگی بسیار آموزنده ای داشتند. سیره اجتماعی وسیاسی ایشان سیره‌ای آموزنده بوده است، روشی که امام باقر(ع) از نظر برخورد با نظام غاصب آن روز اتخاذ کردند،روشی است که در نوسانات دنیای امروز  می‌تواند در موضع‌گیری‌های ما در برابر جریان استکباری جهان بسیار مؤثر و مفید باشد.  دو موضع گیری در سیره ی ایشان بسیار مشهود است، موضع‌گیری شدید در برابر غصب و چپاول جریان حاکم و مبارزه با جریان ستمگرانه بنی‌امیه که لحظات فروپاشی خود را می‌گذراند و سپس تاکید بر جریان امامت و ولایت از جمله جریانات اساسی این امام بوده است. 


 آیت الله علم الهدی در تبیین سیره ی امام باقر(ع) بیان کردند: یک نرمش خاصی در نوع موضع گیری امام باقر(ع) مشاهده می شود، اینکه مقام معظم رهبری از نرمش قهرمانانه صحبت می‌کنند، اشاره به آموزه‌ای دارد که از سیره اهل بیت(ع) نشئت می‌گیرد یعنی در عین حالی که موضع گیری ضد حکومت و انحراف سیاسی را تثبیت می کردند برخورد، برخورد آرام و نرمی بود با همه ی امکانات آن روز و زمینه های آماده برای یک قیام مسلحانه بود اما ایشان قیام را انجام ندادند.


ایشان در ادامه افزودند: بعد از معاویه و یزید جریان حکومت در یک خانواده وارد شد، بعد از یزید زمان کوتاهی مروان حکم حکومت کرد و بعد عبدالملک و چهار پسرش ضمام امت را در جریان امت اسلام در دست داشتند که لجن ترین ایام حکومت جنایتگران بر سرنوشت امت همین ایام  حکومت عبدالملک و پسرانش است.  امام باقر(ع) هم در این دوران بودند و ما در دو آموزه ی امام(ع) نرمش قهرمانانه می بینیم. اول در بحث امامت و ولایت که ایشان  این دو را اصلی ترین مسئله ی اسلام و دین معرفی کردند. آن امام همام اسلام را بنایی با پنج پایه برای مردم تبیین کردند که پایه اصلی آن را امامت و ولایت و چهار پایه دیگر را زکات، نماز، روزه و جهاد عنوان کردند که در صورت نبودن پایه ولایت، کل بنا فرو می‌ریزد

ایشان در بحث دوران زندگی امام باقر(ع) ابراز کردند: در دوره امامت امام محمد‌باقر‌(ع) مسائلی مانند انقراض امویان و بر سر‌کار آمدن عباسیان اتفاق افتاد که مشاجرات سیاسی و ظهور مدعیان زیادی را باعث شد؛ لذا آن امام همام در شرایط سختی به لحاظ سیاسی قرار داشتند. امام محمدباقر(ع) بانی به راه افتادن دو حرکت بزرگ در مذهب تشیع بودند که راه‌‌اندازی انقلاب فرهنگی و سازماندهی شیعیان بر اساس تقیه این دو حرکت بزرگ هستند.


ایشان در تبیین تقیه بیان کرد: تقیه در لغت به معنای تاکتیک و رازداری است و هدف امام محمد باقر(ع) از بیان این مسئله سوق دادن شیعیان به سمت انجام حرکات تاکتیکی و تشکیلاتی است. تقیه از سوی امام باقر(ع) در دو بخش مطرح می‌شود، تقیه اصلی در واقع همان مبارزه و جنگ نظامی است که باید حساب شده و به اندازه میزان نتیجه به دست آمده از آن از نیروی انسانی و تجهیزات جنگی هزینه کرد. 


آیت‌الله علم‌الهدی در ادامه افزودند: امام پنجم  دو حرکت عظیم انجام دادند اول بین شیعیان جهان در زمان خویش یک انقلاب فرهنگی راه انداختند، به این معنا که معارف و علوم دین را برای مسلمانان تبیین کرده، اصل دین اسلام را به آنان شناساندند و اصول اعتقادی و مکتبی دین را پایه گذاری کردند.


ایشان در بحث جریان شیعه بیان کردند: کار دوم امام محمدباقر(ع) این بود که با سازماندهی شیعیان جریان سیاسی مذهب تشیع را گسترش دادند و زمینه فراگیر شدن این مذهب در جهان را فراهم کردند، امام باقر(ع) به شیعیان تأکید کردند که در انجام واجبات و فرایض دین اسلام مانند نماز، روزه، حج و زکات با سایر مسلمانان همراه و شریک باشند و هرگز خود را از آنان جدا نکنند تا از توطئه دشمنان برای جداسازی مسلمانان و تخریب مذهب تشیع جلوگیری کنند. 


آیت الله علم الهدی در ادامه بیان کردند: آموزه‌های امام باقر(ع) و سایر ائمه معصومین(ع) در برخورد با دشمنان شگرد امروز شیعیان و انقلاب اسلامی در دنیاست همان طور که حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب آموزه‌ها را به عنوان راهبردی برای مبارزه با دشمنان و بدخواهان به کار گرفتند.  در در حال حاضرهم که دولت ما تصمیم گرفته با استکبار جهانی مذاکره  کند  باید تقیه ی مبارزاتی را دنبال کند تا بیشتر از آنچه نتیجه میگیریم هزینه نکنیم.


ایشان افزودند: تمام امامان و آموزه‌‌های آنان متعلق به قرون گذشته نیست بلکه تعالیم و مکاتب ائمه(ع) در همه اعصار و قرون به ویژه شرایط امروز جامعه کاربردی بوده و بهترین راهکار برای داشتن زندگی سالم و موفق در مقابل دشمنان است. 


ایشان در پایان بیان کردند: امام محمد ‌باقر(ع) ۱۹ سال پس از شهادت پدر بزرگوارش زندگی کردند و در تمام این مدت به انجام دادن وظایف خطیر امامت، نشر و تبلیغ فرهنگ اسلامی، تعلیم شاگردان، رهبری اصحاب و مردم و متوجه کردن دستگاه غاصب حکومت به خط صحیح رهبری پرداختند و لحظه‌ای از این وظیفه غفلت نکردند.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی