۱۴۰۳ شنبه ۳۱ شهریور

روزه‌داری، نقطه اتصال انسان به خداست

زمانی که ما در مقابل نعمت‌های خدا معصیت می‌کنیم، خدا با خود حساب می‌کند که ما روزی خدابین شویم، 17 ساعت گرسنگی و تشنگی در هوای گرم یعنی خدا را می‌بینیم و خود را نمی‌بینیم، چنین روزی که می‌رسد یعنی ما به خدا متصل شدیم.

خطبه اول نماز جمعه، حرم امام رضا (علیه‌السلام)

 

ویدئو خطبه اول


دریافت
مدت زمان: 12 دقیقه 47 ثانیه

آیت‌الله علم‌الهدی ظهر امروز، 12 تیرماه در خطبه اول نماز جمعه این هفته مشهد مقدس، بابیان این‌که ماه رمضان، ماه عشق به خدا، ماه لذت از بندگی خدا و ماه خدابینی است، گفت: در سومین جمعه از ماه مبارک رمضان، کلام ما درباره این است که ماه رمضان، ماه خدابینی است.

ایشان ادامه داد: علت بت‌پرست شدن مردم، ایمان و دین ضعیفشان بود، هرچه می‌گشتند، ویژگی‌های ظاهری را می‌دیدند؛ خداوند در آیه 74 و 75 سوره انعام مشخص می‌کند چرا قوم ابراهیم و پدر او بت‌پرست شدند و چرا ابراهیم موحد شد؛ خداوند در آیه 74 می‌فرماید: « وَ إِذْ قالَ إِبْراهیمُ لِأَبیهِ آزَرَ أَ تَتَّخِذُ أَصْناماً آلِهَةً إِنِّی أَراکَ وَ قَوْمَکَ فی‏ ضَلالٍ مُبینٍ»، «ابراهیم به پدرش گفت چطور شما بت را خدا گرفتید و باعث شد شما به بت گرایش پیدا کردید و بت‌پرست شدید؟ «آیه 75 می‌فرماید: « وَ کَذلِکَ نُری إِبْراهیمَ مَلَکُوتَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ لِیَکُونَ مِنَ الْمُوقِنینَ»، «آنی که به ابراهیم نشان داده شد، اگر به آذر نشان داده می‌شد، شاید آذر هم بت‌پرست نمی‌شد و او ملکوت آسمان‌ها و زمین را به ابراهیم نشان دادیم».

برای اتصال به خدا باید به دنبال او بود

امام‌جمعه مشهد مقدس بابیان این‌که این نیست که چرا خدا به آذر ملکوت را نشان نداد، خاطرنشان کرد: آذر دنبال خدا یابی نرفت که خدا به آذر نشان دهد، ابراهیم دنبال خدا می‌گشت که به ابراهیم ملکوت آسمان‌ها و زمین را نشان دادیم. نبود که این ملکوت به آذر دنبال خدا نیامده بود، ملکوت آسمان‌ها و زمین کجاست؟ آن نقطه نهایی آن موجود که ازنظر وجود و هستی او را به خدا متصل نشان می‌دهد.

ایشان ادامه داد: برادران، خواهران، ما در خودمان نیز باید به اینجا برسیم، ماه رمضان ماه خدابینی است، باید خودم را ببینم، آیا خودم این پوست و گوشت و استخوان هستم؟ آیا میولات انسانی خود هستم، آیا خورد و خوراک و خواسته‌های نفسانی من است؟ در ماه رمضان گفتند از همه این‌ها بگذر و آن ملکوت خود را ببین.

روزه‌داری، نقطه اتصال انسان به خداست

عضو خبرگان رهبری تصریح کردند: بااینکه گرسنه‌ام و غذا نمی‌خورم و تشنه‌ام و آب نمی‌آشامم، یعنی من خود را در خوردن و آشامیدن نمی‌بینم؛ آن خودی که من دارم که باید در این خود خوردن نباشد، آشامیدن و لذت بردن نباشد، آن خود، نقطه اتصال وجود و هستی من به خداست؛ اثر روزه این است که دین من را عوض می‌کند، می‌گوید من خودم را که بخواهم ببینم، در خصوصیات بدنی نمی‌بینم و خود را در ارتباط باخدا می‌بینم و نتیجه این‌که من خود را در ارتباط باخدا می‌بینم، این است که در نیمه‌شب، در سحر ماه رمضان که می‌خواهی مناجات کنی، می‌گویی: «خدایا تو را شکر می‌کنم مرا به خودت وابسته کردی که من همه‌چیز باشم، من الهی باشم و به موجودات دیگر وابسته نکردی که مورد اهانت قرار بگیرم»، نتیجه این خودبینی در ماه رمضان است.

ایشان با تأکید بر این‌که اگر انسان خود را ببیند، در برابر نعمت‌های خداوند معصیت انجام می‌دهد، اظهار کرد: وقتی آدم خودش را نمی‌بیند، از طرف خدا به آدم نعمت می‌رسد، در مقابل معصیت می‌کند؛ امام سجاد در دعای ابوحمزه ثمالی به درگاه خدا عرضه می‌دارد: « خدایا تو با نعمت‌هایت به ما اظهار محبت می‌کنی ولی ما با گناهان خود با تو دشمنی می‌کنیم، چون این نعمت‌ها را از تو نمی‌بینیم».

17 ساعت روزه‌داری نشانه خدابینی است

آیت‌الله علم‌الهدی در پایان یادآور شد: خدا بااینکه از ما می‌بیند که در مقابل نعمت او دشمنی می‌کنیم، با خود حساب می‌کند که ما یک روزی خدابین خواهیم شد، 17 ساعت گرسنگی و تشنگی در هوای گرم، خدا را می‌بینم و خود را نمی‌بینیم، چنین روزی که می‌رسد، «خدایا هرروز این مأمورین تو پرونده مرا می‌آورند پیش تو، این‌همه نافرمانی به‌جا آوردم، نعمت‌های تو را نادیده گرفتم، اما تو خدا نعمتت را از من قطع نمی‌کنی، به خاطر این‌که می‌دانی یک روزی من خدابین خواهم شد و در خودم تو را می‌بینم، آن روزی که خودبینی من به خدابینی مبدل می‌شود، برای چنین روزی است که هرچه از پرونده من گناه به تو گزارش بدهند، تو نعمتت را از من قطع نمی‌کنی».

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی