ادامه تفسیر سوره مبارکه حجرات، جامعه متعالی
جامعه اسلامی یک جامعه ای متحرک است
همزیستی جامعه یا به خاطر مسائل اقتصادی یا مسائل نژادی یا موقعیتهای سیاسی ویا ارتباطاتی که انسانها باهم پیدا می کنند می باشد . اما جامعه اسلامی یک جامعه ای متحرک است که غیر از مسئله هم زیستی یک تعالی وپیشرفتی هم به سوی یک هدف دارند .
ادامه تفسیر سوره مبارکه حجرات، مدرسه ی عالی نواب
آیت الله علم الهدی در ادامه ی تفسیر سوره حجرات به تفسیر آیه هفتم این سوره پرداخته و افزود: چند سوره در قرآن کریم هست که همه آیاتش آیات اجتماعی است که یکی از آنها سوره مبارکه حجرات است . اما سوره مبارکه حجرات جامعتر در مسائل اجتماعی بحث نموده است
اولین نکته در این آیه هفتم تبیین ساختار جامعه دینی است . همزیستی جامعه یا به خاطر مسائل اقتصادی یا مسائل نژادی یا موقعیتهای سیاسی ویا ارتباطاتی که انسانها باهم پیدا می کنند می باشد . اما جامعه اسلامی یک جامعه ای متحرک است که غیر از مسئله هم زیستی یک تعالی وپیشرفتی هم به سوی یک هدف دارند .
لذا نامی که خداوند برای جامعه اسلامی وجامعه دینی انتخاب نموده است (امت ) است وامت همان جامعه ای است که توضیح آن در سطر قبلی گفته شد .
اما هر هدفی یک راهی برای رسیدن به هدف دارد وهر راهی نیازمند یک راهبر است که جامعه را به هدف برساند واگر راهبری در جامعه دینی نباشد امت محقق نمی شود . در این آیه شریفه هم محور وقوام جامعه دینی را وجود رسول الله (ص) می داند . وبزرگترین دلیل قرآنی در رد سقیفه هم همین آیه شریفه است وبزرگترین خصوصیت این آیه این است که ماهیت یک جامعه دینی را ترسیم می کند بعد از پیامبر اکرم (ص) جامعه دینی وامت از بین رفت . در جامعه دینی شما باید دنبال پیامبر (ص) بروید نه پیامبر (ص) دنبال شما باشد